Σκαμνάκης στο athlitiko: Είμαστε πρώτοι, αλλά παραμένει στόχος η τετράδα

Face Control | 16 Φεβρουαρίου 2017, 21:38

Ο ΑΟΚ Χανιά μπορεί να διαγράφει εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής, αλλά στην ομάδα δεν εφησυχάζονται... Σύμφωνα με τον Μάριο Σκαμνάκη που μιλά στο athlitiko στόχος παραμένει η τετράδα... 

Ο πάουερ φόργουορντ της χανιώτικης ομάδας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερμή Χανίων και στη συνέχεια έπαιξε στην Αντισφαίριση. Ακολουθεί το Ρέθυμνο και ο ΑΓΟΡ για να παίξει στην Α2, όπου μένει για δύο χρόνια.

Επίσης αγωνίζεται για τρία χρόνια στον ΟΦΗ (από Γ’ Εθνική μέχρι Α2) και, ακολούθως, με τον Εργοτέλη στην ΕΚΑΣΚ για δύο χρόνια. Στη συνέχεια αλλάζει παραστάσεις και βρίσκεται στην Αθήνα για να φορέσει τη φανέλα του Πορφύρα (ΕΣΚΑΝΑ). Στην ίδια κατηγορία αγωνίζεται και με τον Ερμή Πειραιά για δύο χρόνια, αλλά και στον Εσπερο για έναν χρόνο.

Ενα σχόλιο για την παρουσίαση της ομάδας…

«Ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την ομάδα και την “γνώρισε” ουσιαστικά για πρώτη φορά. Σκοπός της ομάδας είναι να προσεγγίσει παιδιά από μικρή ηλικία ώστε ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ και η ανδρική ομάδα, εάν καταφέρει με τις επιτυχίες της να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά. Θέλει να δείξουμε ότι το σωματείο είναι πάνω απ’ όλα υγιές, επειδή ό,τι γίνεται είναι κάτι που γίνεται με μεράκι».

Πού οφείλεται η εξαιρετική πορεία της ομάδας στην ΕΚΑΣΚ;

«Αυτό οφείλεται σε πολλά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν, γιατί η ομάδα όπως συνέβησαν τα πράγματα χτίστηκε πάρα πολύ αργά και έπρεπε -αυτά τα παιδιά- να υπερβούν τους εαυτούς τους έτσι ώστε να καταφέρουμε να δεθούμε σε τόσο λίγο καιρό. Οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον προπονητή, που κατάφερε να φτιάξει την ομάδα. Το έργο του ήταν πάρα πολύ δύσκολο και ο ίδιος μας στηρίζει πάρα πολύ. Επίσης, από τη διοίκηση είναι πάντα κάποιος εκεί για ό,τι χρειαστούμε και προσπαθούν, αν και καινούργιο σωματείο. Σιγά-σιγά χτίζονται κάποια πράγματα ώστε να συνεχιστεί αυτό το πράγμα και αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι η ομάδα να μπορέσει ν’ ανέβει σιγά-σιγά κάποια σκαλοπάτια».

Για τη συνέχεια τι να περιμένουμε;

«Οπως είπε και ο προπονητής, στόχος φέτος επειδή είναι έτσι ακριβώς όπως σας είπα τα πράγματα και είναι η πρώτη χρονιά, να μπούμε στην τετράδα. Μπορεί να είμαστε πρώτοι, αλλά στόχος παραμένει αυτός γι’ αρχή. Αν μπούμε στην τετράδα θεωρώ ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό… Απλά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Είναι δύσκολα τα πράγματα και ακόμα και τώρα δεν έχει καταφέρει η ομάδα να δέσει απόλυτα, οπότε πρωταρχικός στόχος παραμένει η τετράδα».

Επιμέλεια: Μαρσέλ Κατσάνι

karta antonis garden

Rabona ad