Σίμος: Το βλέπουμε ως ωραία πρόκληση και θα συνεχίσουμε

ΟΦΗ | 8 Οκτωβρίου 2019, 22:15

Η παρουσία του ΟΦΗ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει εκπλήξει ευχάριστα το φίλαθλο κοινό και ο τεχνικός της Κρητικής ομάδας εξηγεί το πως και το γιατί.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM 94,6 παραχώρησε ο Γιώργος Σίμος. Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “Αντεπίθεση”…

Για τις τελικές του ΟΦΗ σε κάθε ματς: «Οι αριθμοί κάτι λένε. Εμείς από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην ομάδα, στην οποία λειτουργούν ένα πρότζεκτ ο Γιώργος Σαμαράς, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης έχουμε ως στόχο να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και είμαστε χαρούμενοι που παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς το βλέπουμε ως ωραία πρόκληση και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτό.»

Για το επιθετικό πλάνο της ομάδας: «Αυτή θέλουμε να είναι η φιλοσοφία μας ως σύλλογος και αυτή είναι η νοοτροπία που έχουν οι άνθρωποι ηγούνται, κάτι που συμφωνούμε και εμείς στο τεχνικό επιτελείο. Ελπίζουμε να συνεχιστεί. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και όταν δεν την έχουμε θέλουμε να την πάρουμε πάλι ξανά στην κατοχή μας.

Είναι πολύ δύσκολο και μέσα από μικρά βήματα θα το πετύχουμε. Είναι δύσκολο, αλλά σιγά-σιγά θα το πετύχουμε. Κάθε μέρα θα βελτιωνόμαστε πάνω σε αυτό, αφού αυτή είναι η δουλειά μας και η καθημερινότητά μας.

Έχουμε κάνει μία συμφωνία το προπονητικό επιτελείο με τους παίκτες και σίγουρα τα αποτελέσματα μας δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά και τα αποτελέσματα να μην ήταν τα επιθυμητά δε θα άλλαζε το πλάνο μας. Επειδή γνωρίζω αρκετά χρόνια τους ανθρώπους του σωματείου, δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα, όμως αυτά δίνουν πίστη σε ότι θέλουμε να κάνουμε ως ομάδα.»

Για τον Σεμέντο και τα άλλα ταλέντα από το εξωτερικό: «Υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ, ο διευθυντής ποδοσφαίρου και όλοι δουλεύουμε για την επόμενη μεταγραφική περίοδο, ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας.

Όλα αυτά λειτουργούν πάρα πολύ γρήγορα και από τον περασμένο Οκτώβριο άλλαξε η ιδιοκτησία και την τελευταία στιγμή κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μείνουμε στη σεζόν.

Σε όλη την Ευρώπη, σε ομάδες όπως τον ΟΦΗ στα προηγμένα πρωταθλήματα, μέσα από την Ακαδημία μας θέλουμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία ή να προσελκύουμε παίκτες που μέσα από εμάς θα κάνουν το επόμενο βήμα.»

Για το αν μπορεί να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα όπως στο παρελθόν από τον Ευγένιο Γκέραρντ: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι που ηγούνται την ομάδα, έχουν όραμα και ιδέες για κάτι καλό. Εμείς έχουμε τα ίδια θέλω και παραμένουμε στο τώρα που είναι πιο σημαντικό και μέσα από τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε ένα μικρό βήμα.

Σίγουρα ο ΟΦΗ έχει μία δυναμική και μία ιστορία που δημιουργεί πολλές προσδοκίες για την ομάδα. Είμαστε στην αρχή και πρέπει να δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι προσωπικά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Θέλουμε να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μην αλλάζουμε ρότα. Θέλουμε σε κάθε αγώνα ή μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, είτε έχουμε τη νίκη είτε όχι. Αυτός είναι ο στόχος. Στο τέλος της χρονιάς θα αξιολογήσουμε πώς έχουμε πάει.»

Για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σαμαρά: «Για την Ελλάδα δεν είναι κάτι σύνηθες, στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι κάτι συνηθισμένο. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε να το κάνει. Σίγουρα ο κ. Γιάννης μας έχει δώσει πάρα πολλά ως ποδόσφαιρο και ανθρώπινες αρχές και αξίες. Είναι πολύ ωραίο που είμαστε μαζί.

Η καθημερινότητά μας είναι πολύ όμορφη. Είμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ όμορφο, πολύ ποδοσφαιρικό και αυτό δεν βρίσκεται εύκολα στο χώρο μας. Ο κόσμος μπορεί να ασκεί πίεση, όμως αυτό οφείλεται στη δυναμική και την ιστορία του ΟΦΗ.

Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και να μας στηρίζει όπως το κάνει, σε πολιτισμένα πλαίσια. Όλοι θέλουμε το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες και αυτό πετυχαίνεται μέσα από το ποδόσφαιρο.»

Για το αν υπάρχουν παίκτες στην Ακαδημία: «Είναι λίγο νωρίς, αλλά τώρα την παρακολουθούμε πολύ στενά. Έχουμε κάνει αρκετά τμήματα υποδομής. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια να βγουν παιδιά από την Ακαδημία μας. Θέλουμε να έρχονται παιδιά από νεαρή ηλικία να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.»

Για το VAR στην Ελλάδα: «Να μιλήσουμε για κάτι λογικό που είναι πολύ όμορφο; Το VAR φέρνει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Είναι η αρχή και χρειάζεται καλύτερη εκπαίδευση από όλους μας. Θέλουμε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Από την πρώτη μέρα προσπαθούμε να πούμε στους ποδοσφαιριστές μας πώς πρέπει να παίζουν. Πρέπει να είμαστε σε δίκαια πλαίσια και στο τέλος του αγώνα να δίνουμε το χέρι στον αντίπαλό μας.»

Για την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Η επιλογή της διοίκησης έχει προκύψει μετά από πολύ σκέψη και υπολόγισαν την δουλειά που έχει γίνει στις αναπτυξιακές ομάδες της Εθνικής. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τους παίκτες. Μια συνεργασία είναι όλο αυτό. Πρόκειται για αλληλεπίδραση σε μία ποδοσφαιρική ομάδα.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad