Σημαντικές επιτυχίες των χανιώτικων σκαφών στο εν εξελίξει ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου

Ιστιοπλοΐα | 22 Ιουλίου 2016, 11:16

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου το οποίο ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από το Φάληρο με διαδρομή, Φάληρο-Πάτμος-Μήλος-Σούνιο, συνολικής απόστασης 365 ναυτικών μιλίων.

Τα σκάφη μετά από μία δύσκολη κούρσα Πάτμος-Μήλος, με άνεμο βόρειο μέχρι 8 μποφόρ και έντονο κυματισμό έχουν καταπλεύσει στον Αδάμαντα Μήλου από όπου θα ξεκινήσουν το Σάββατο (23/7) για την τελευταία ιστιοδρομία με τερματισμό στο Σούνιο.

Μέχρι σήμερα προηγούνται στην γενική κατάταξη:

Στην κατηγορία ORCi, το σκάφος “Χαρά” (Ν.Ο. Καλαμακίου) με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου και στην κατηγορία ORC club το σκάφος “Σορόκος” (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) με κυβερνήτη τους Λεωνίδα Πελεκάκη και Δημήτριο Σουβαλτζή.

Το χανιώτικο σκάφος “Κορμοράνος” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα τρίτης θέσεως στην κατηγορία του, με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Κλεάνθη Αναστασάκη, Κωνσταντίνο Πλανάκη, Ειρήνη Ντάφη και Κωνσταντίνο Λουκάκη.

Το έτερο χανιώτικο σκάφος “Αλμύρα”, επίσης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, βρίσκεται περίπου στη μέση της κατηγορίας του. Κυβερνήτης είναι ο Δημήτρης Ναναδάκης και πλήρωμα οι Γιώργος Αλιφιεράκης, Κώστας Λεβεντάκης, Νίκος Περβανάς και Χριστίνα Λειβαδίτη.

karta antonis garden

Rabona ad