Ετσι, μετά το παιχνίδι που διεξήχθη στο Σεράφειο πριν από λίγες ημέρες στο οποίο ο Απόλλων είχε επικρατήσει με σκορ 12-11, αυτή τη φορά τα κατάφερε και στην Ισπανία!
Η ελληνική ομάδα κατάφερε να επιβληθεί με 18-14, φτάνοντας έτσι στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της. Ο Απόλλων γίνεται μάλιστα η τρίτη ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό κύπελλο μετά τον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη.
Ανάμεσα στους παίκτες που γεύονται αυτή την επιτυχία βρίσκεται και ο Χανιώτης, Μανώλης Σολανάκης.
Ο Απόλλων ξεκίνησε εντυπωσιακά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, υπομονή στο παιχνίδι του ενώ όποτε χρειάστηκε… χτύπησε και στην κόντρα. Με κορυφαίους τους ξένους του, Βίτσκοβιτς και Μπογκντάνοβιτς, ο Απόλλων ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά με ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο πήρε σημαντική διαφορά τεσσάρων γκολ 14-10 και στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό του μέχρι το τελικό 18-14.
ΤΕΡΑΣΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 14-18
Οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3.
Τεράσα (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος Μάρτιν, Γουίλσον, Σάντσεθ Κάμπος, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ Σάντος.
Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας 1, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.









