Σφακιανάκης: Η χορηγία μιας ομάδας Σούπερ Λιγκ, λύνει τα προβλήματα των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ

Football League | 4 Οκτωβρίου 2016, 14:52

Σε νέες δηλώσεις καταφεύγει ο Στέλιος Σφακιανάκης σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Η ουσία; Καμία εξέλιξη δεν καταγράφεται όσον αφορά την έναρξη της σεζόν…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Φούτμπολ Λιγκ στο Sport24 radio έχουν ως εξής:

Για τα οικονομικά προβλήματα της Β’ Εθνικής: «Στείλαμε σήμερα εξώδικο στη Σούπερ Λιγκ, έχουμε κάνει επαφές με τη τηλεόραση και έχουμε αναστείλει το πρωτάθλημα, αυτό είναι το τρίπτυχο».

Για την διαμάχη με τη Σούπερ Λιγκ: «Υπάρχει μια νομοθετική υποχρέωση από την οποία απέχει προκλητικά η Σούπερ Λιγκ, η οποία παίρνει κανονικά τα χρήματα από όλα τα έσοδα.  Δικαίωμα συμμετοχής στα έσοδα έχει και η Φούτμπολ Λιγκ. Το ποσοστό δεν προσδιορίζεται και είναι διαπραγματεύσιμο. Εδώ όμως, δεν υπάρχει η πρόθεση ούτε για αυτό το διάλογο. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Β’ Εθνικής: «Υπάρχουν τρία συνδρομητικά κανάλια, ο ΟΤΕ, η Nova και η… ΕΡΤ. Η σύμβαση με τον ΟΤΕ έχει λήξει από τον Ιούνιο, με τη Nova διαπραγματευθήκαμε, όμως φθάσαμε σε ένα επίπεδο που δεν είναι ικανοποιητικό και η ΕΡΤ ζητά ένα αγώνα κάθε αγωνιστική. Εκεί πάνω διαπραγματευόμαστε, να πάρει η ΕΡΤ τον ένα αγώνα και αν είχαμε άλλο ένα έσοδο θα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα, όμως η άρνηση της Σούπερ Λιγκ μας ανάγκασε να αναστείλουμε το πρωτάθλημα. Υποχρέωση δεν έχουν μόνο οι 16 ομάδες της Σούπερ Λιγκ, τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και οι ομάδες της  Φούτμπολ Λιγκ. Αυτή την ενότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν την κατανοεί κανείς από την Σούπερ Λιγκ. 8 ομάδες κάθε χρόνο αλλάζουν status, 4 ανεβοκατεβαίνουν από τη Σούπερ Λιγκ στη Φούτμπολ Λιγκ και άλλες 4 από την Γ’ Εθνική. Το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο και αυτή η αντίληψη δεν έχει γίνει κατανοητή».

Για την συνάντηση που θα έχει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή: «Θα συζητήσουμε την όποια δυνατότητα έχει θεσμικής παρέμβασης».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες των ομάδων της Β’ Εθνικής: «Έχω την αίσθηση ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα κατανοηθεί το πρόβλημα. Με τη Σούπερ Λιγκ είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε κάποιες αξιώσεις για να αρχίσει το πρωτάθλημα, είναι αυτονόητο. Αυτή είναι η μία πηγή εσόδων, η άλλη θα ήταν ο ΟΠΑΠ που αρνείται και δεν έχει κινητοποιηθεί ούτε για το πρωτάθλημα Νέων που κάθε χρόνο το επιχορηγούσε. Εγώ πώς θα κάνω πρωτάθλημα Νέων; Θα επιβαρυνθούν οι ΠΑΕ που δεν έχουν έσοδα, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους, κάνουν φιλικά και έχουν έξοδα; Ε, δεν είναι έτσι… Η Σούπερ Λίγκα έχει έσοδα 30, 40, 50 εκατ. ευρώ, ακόμη και ο ΟΠΑΠ της έκανε πρόταση. Έναν διάλογο θέλουμε που να μην είναι αυτοσκοπός η άντληση πόρων σήμερα, αλλά να υπάρχει διαχρονικότητα, αυτό επιδιώκω, αυτό αναζητώ».

Για το τι ποσό αναζητά για χορηγία η Ένωση Β’ Εθνικής: «Το 3% από αυτό που ζητά η Σούπερ Λιγκ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εμπορικές ομάδες στη κατηγορία. Τι να σας πω, με την χορηγία μιας ομάδας της Σούπερ Λιγκ, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ λύνουν τα προβλήματά τους».  

Estrella
Auto KCS
Minetta top plus
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad