Σεζόν… τέλος; – Τι έγινε στη σύσκεψη των προέδρων της Α’ ΕΠΣΧ

ΕΠΣΧ | 18 Φεβρουαρίου 2021, 12:42

Την άποψη ότι είναι το πιθανότερο να διακοπεί οριστικά η χρονιά και να μην υπάρξει επιστροφή στη δράση για φέτος εξέφρασαν οι πρόεδροι των ομάδων της Α’ τοπικής κατηγορίας Χανίων μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα. Η συνάντησή τους έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Πρόκειται για κίνηση η οποία έλαβε σάρκα και οστά μετά από πρωτοβουλία που πήραν δύο ομάδες, η ΑΕ Κυδωνίας και ο Απόλλων. Η άποψη η οποία εκφράστηκε, είναι πως πρακτικά και ουσιαστικά δείχνει αδύνατο να υπάρξει επιστροφή στη δράση από τη στιγμή που έχει προηγηθεί όλη αυτή η διακοπή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προετοιμασία που θα χρειαζόντουσαν οι ομάδες ν’ ακολουθήσουν, αλλά και με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή το πρωτάθλημα να διακοπεί ξανά… Βέβαια, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ούτε πρόκειται αυτή την περίοδο, η δε συνάντηση που έγινε, ήταν προκειμένου να γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης καταρχήν και από εκεί και πέρα θα φανεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Οπως είναι φανερό, τις ομάδες αυτή τη στιγμή, αυτό που τις απασχολεί, είναι το πώς θα γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, ένα ζήτημα το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται θα συζητήσουν και πάλι μέσα στο επόμενο διάστημα.

Επίσης, ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τους προέδρους ήταν κι αυτό με το Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παρότι η συνάντηση ήταν άτυπη και, σημειώνεται ξανά πως, επί της ουσίας δεν μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις αυτές καθαυτές, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Σε δηλώσεις του στο athlitiko, ο πρόεδρος του Ηρακλή Νεροκούρου και αντιδήμαρχος Χανίων Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, τονίζει τα εξής για όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη:

«Συζητήσαμε το τι μέλλει γενέσθαι και το αν πρέπει να συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα που ξεκίνησε με τη διεξαγωγή των 4 πρώτων αγωνιστικών. Κατά την ταπεινή μας άποψη δεν πρέπει να ξεκινήσει καθόλου γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο γύρω στις 15 Μαρτίου, όπως λένε οι επιδημιολόγοι, να υπάρξει νέα ένταση στα κρούσματα, επομένως θα ήταν δώρον άδωρον… Θα μπορούσαν να μπουν τα παιδιά στο γήπεδο, να ξεκινήσουν προπονήσεις προετοιμασίας και μετά θα ξανάμπαιναν στον πάγο, κάτι που θα ήταν το χειρότερο για την υγεία τους. Αυτό που συμφωνήσαμε όλοι οι πρόεδροι, είναι να γίνει ένας προγραμματισμός για την καινούργια πια σεζόν. Πιθανό να ξανακάνουμε μέσα στις επόμενες ημέρες άλλη μία συνάντηση, έχουμε φτιάξει και μία ομάδα μεταξύ μας στο ίντερνετ όπου επικοινωνούμε διότι και οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν να βρισκόμαστε δια ζώσης. Η κάθε ομάδα θα μιλήσει με το συμβούλιο της και πολύ σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Μιχαηλάκης.

Σε ό,τι αφορά την άλλη του ιδιότητα ως αντιδήμαρχος και τα έργα που είναι σ’ εξέλιξη στα γήπεδα από τον Δήμο Χανίων, ο κ. Μιχαηλάκης είπε τα εξής:

«Ο Δήμος Χανίων είναι δίπλα στον αθλητισμό. Γίνονται προσπάθειες τόσο από την πλευρά μας όσο και από την Περιφέρεια για να καλυτερέψουν οι υποδομές σε κάποια γήπεδα όπως συνέβη στα Νεροκούρου και στο Ενωσιακό στα Τσικαλαριά, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα φύγουν οι μελέτες της Μοναχής Ελιάς, για το μεγάλο γήπεδο και τα δύο μικρότερα, αλλά και για τους Αγίους Αποστόλους. Πιστεύουμε ότι μέσα στη χρονιά θα έχει γίνει σε αυτά τα γήπεδα η αλλαγή του χλοοτάπητα. Επίσης, είμαστε σε συνεννόηση με την ΕΠΣΧ ώστε ο Δήμος Χανίων να φτιάξει τα αποδυτήρια στο Ενωσιακό γήπεδο και να μπορέσει και αυτό να ενεργοποιηθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο».

Αναλυτικά οι παράγοντες που παρέστησαν και εκπροσώπησαν τις ομάδες τους είναι οι εξής:

ΑΕ Κυδωνίας: Μύρων Καλογεράκης

Απόλλων: Σταύρος Δρικάκης

Γρανίτης: Παύλος Τρουλάκης

Δόξα Παχ.: Κωνσταντίνος Κοκολαντωνάκης

Ηρακλής Νερ.: Στέλιος Μιχαηλάκης

Θησέας: Αντώνης Γαλανάκης

Θύελλα Καλ.: Μιχάλης Θεοδωρογλάκης

Ιδομενέας: Γιώργος Κορκίδης

Ικαρος Μ.: Δημήτρης Βρεττός

Μινώταυρος: Γιώργος Κοτσάκης

Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ: Διονύσης Μπουρδάκης

Πανακρωτηριακός: Νίκος Ροζάκης

Σπάθα: Μανώλης Κατσιφαράκης

Τιτάν: Χρήστος Ατσαλάκης

Χάλης: Δημήτρης Μαρκογιαννάκης

Estrella