Σεργάκης: Σύντομα ο Ιδομενέας θα επιστρέψει στην Α’ ΕΠΣΧ

Ιδομενέας | 2 Ιουλίου 2017, 19:46

Ο Μάριος Σεργάκης ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία του με τον Ιδομενέα, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και με αφορμή αυτό το γεγονός παραχωρεί συνέντευξη στο athlitiko.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο φιλόξοδος Χανιώτης προπονητής τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Ιδομενές μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην Α’ ΕΠΣ Χανίων, αγωνιζόμενος κυρίως με δικά του παιδιά. Επίσης, κάνει σχόλιο για το τοπικό ποδόσφαιρο του Νομού, μιλά για τη χρονιά που πέρασε, ενώ απαντά σχετικά με το προπονητικό του μέλλον…

Μάριε, ένα σχόλιο για τη συνεργασία του με τον Ιδομενέα, που θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Στον πρώτο χρόνο συνεργασίας μας, πιστεύω πως έγινε μια καλή προσπάθεια από όλους. Πρόεδρος και συμβούλιο ήταν κοντά μας πάντα σε ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζαμε, καθώς και τα παιδιά που ήταν σε μικρή ηλικία, έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες, αλλά και στην προπόνηση, η οποία και μας βοήθησε μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος να δουλέψουμε αρκετά καλά και ποιοτικά.

Ποιο είναι το σχόλιο σου για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα;

Για το πρωτάθλημα που τέλειωσε, ο Γρανίτης ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός για την πρώτη θέση, παρά μόνο για την δεύτερη την οποία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν 6-7 ομάδες και την πήρε τελικά ο Φωστήρας λόγω της εμπειρίας και ικανότητας έναν-δύο ποδοσφαιριστών. Γενικά φέτος ήταν ένα μέτριο πρωτάθλημα.

Τι στόχους έχει θέσει η ομάδα για τη νέα σεζόν; Υπάρχει πλάνο για την επιστροφή της σε σύντομο διάστημα στην Α’ λατηγορία;

Ο στόχος μας πέρυσι ήταν να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα. Ο υποβιβασμός την προηγούμενη χρονιά από την Α’ κατηγορία με τις 25 ήττες σε 27 παιχνίδια και την μέτρια παρουσία, ήταν και θέμα ψυχολογικό, πλέον. Μην ξεχνάμε κι ότι ξεκινήσαμε με -2 βαθμούς φέτος και με 4 ήττες στην αρχή. Στην συνέχεια ανεβήκαμε, πήραμε αρκετά παιχνίδια, αλλά παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Ολα τα παιχνίδια τα τελειώναμε έχοντας στην 11άδα 4 έως 7 ποδοσφαιριστές μέχρι 16 ετών. Ο τρίτος σε συμμετοχές ήταν του 2001 με 29 παιχνίδια. Αυτό είναι το κέρδος, για μένα, σαν προπονητής, αλλά και για την ομάδα. Ολα τα παραπάνω τα αναφέρω για να δείξω ότι για να μπουν στόχοι πρέπει να γίνονται πάνω σε κάποιες βάσεις. Φέτος λοιπόν θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα με καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω σύντομα ότι ο Ιδομενέας μπορεί να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία με δικά του παιδιά κυρίως.

Εχεις εργαστεί σε ομάδες Α’, Β’ Κατηγορίας και Ακαδημίες. Πώς κρίνεις το επίπεδο του τοπικού;

Το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα Χανιά έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Βοηθάει ότι υπάρχουν ομάδες της πόλης μας στις μεγάλες κατηγορίες και υπάρχει το όνειρο για πολλά παιδιά, αλλά κυρίως οι προπονητές πλέον έχουν περισσότερες γνώσεις και καλύτερη εκπαίδευση, μέσω των σχολών και από τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται. Επίσης με τις τόσες Ακαδημίες που λειτουργούν στα Χανιά, αυτό δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν τα μυστικά της μπάλας από πολύ μικρή ηλικία. Τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα υπάρξουν Χανιώτες ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα γίνουν επαγγελματίες.

Οσον αφορά την προπονητική είσαι ευχαριστημένος με την έως τώρα πορεία σου και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Εχω κλείσει 8 χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική. Είμαι 40 ετών και στα 36 μου δούλευα στην Α’ κατηγορία σε όμιλο τίτλου και μετά σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό στην Β’ κατηγορία με ελάχιστο μπάτζετ. Πιστεύω ότι έχω να δώσω πράγματα. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι αυτό είναι το χόμπι μας και ότι από “πίσω” υπάρχει η δουλειά και η οικογένειά μας… Στόχος προς το παρόν είναι να πάω σύντομα στο ΟΥΕΦΑ Α’ και μετά θα δούμε…

Μανόλης Χρυσός

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden
Digenakis