Σχέση με το ποδόσφαιρο η βόμβα στα γραφεία Κουτσοκούμνη!

Γενικά Θέματα - Ποδόσφαιρο | 17 Νοεμβρίου 2016, 17:53

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρεί η αστυνομία και γενικά οι Αρχές στην διερεύνηση της υπόθεσης έκρηξης βόμβας υψηλής ισχύος στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ στη Λεμεσό, συμφερόντων του προέδρου της ΚΟΠ και εκπροσώπου των FIFA / UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη όπως μεταδίδεται από τα κυπριακά ΜΜΕ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα σηκώνοντας στο πόδι την κεντρική περιοχή της Λεμεσού, καθώς επρόκειτο για πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας υψηλής ισχύος, η οποία τοποθετήθηκε στη βάση της γυάλινης εισόδου του κτιρίου προκαλώντας ζημιές στην είσοδο.

«Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση βόμβα υψηλής ισχύος. Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Η αστυνομία απέκλεισε από την πρώτη στιγμή την σκηνή για εξετάσεις και περισυλλογή τεκμηρίων, ενώ έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα που μελετά όλες τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Ερωτηθείς κατά πόσον διερευνάται το ενδεχόμενο τα κίνητρα των δραστών να σχετίζονται με την ενασχόληση του κυρίου Κουτσοκούμνη με το ποδόσφαιρο, ο κύριος Σωτηριάδης ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό διερεύνηση. Πως όλα είναι ανοιχτά: «Η αστυνομία διερευνά με κάθε λεπτομέρεια τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η ανακριτική ομάδα έχει πάρει εντολή να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και αυτό θα πράξει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση την οποία θα δούμε στο σύνολο της και με κάθε λεπτομέρεια. Ο στόχος μας είναι η εξιχνίαση». Από τις πληροφορίες πάντως που υπάρχουν από την Κύπρο όλα δείχνουν… ποδόσφαιρο πίσω από αυτήν την ενέργεια.

Η βομβιστική επίθεση στα συγκεκριμένα γραφεία δεν είναι η πρώτη, καθώς βομβιστές είχαν δράσει ξανά με τον ίδιο τρόπο το 2009 και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου. Ο κ. Σωτηριάδης σχολίασε σχετικά: «Είναι αλήθεια ότι το 2009 ξαναείχαμε έκρηξη στην είσοδο της ίδιας πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας και αυτό μας ανησυχεί. Σίγουρα το διερευνούμε. Έχουμε βγάλει από τα συρτάρια τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης ο οποίος είχε ταξινομηθεί ως ανεξιχνίαστη υπόθεση. Δεν είχε προκύψει οτιδήποτε και σε συνάρτηση με τα νέα στοιχεία τα οποία θα διερευνήσουμε στην καινούρια υπόθεση θα προχωρήσουμε».

Εν τω μεταξύ η Κυπριακή ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την βομβιστική επίθεση στα γραφεία εταιρείας συμφερόντων του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουν λύπη και αποτροπιασμό για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρείας στη Λεμεσό, ιδιοκτησίας του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι προσπάθειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας είναι συνεχείς.

Η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της προς τον πρόεδρό της και καλεί την Αστυνομία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εξιχνίαση της υπόθεσης οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Estrella
Papantonakis Cards