Σαρακατσάνης: Ο Παπαστάμος αποτελεί ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση

Κολύμβηση | 13 Απριλίου 2017, 12:00

Την άποψη ότι ο Απόστολος Παπαστάμος αποτελεί ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης εκφράζει με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης. Ο κ. Σαρακατσάνης τονίζει ειδικότερα τη συμβολή του προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη, για τον οποίο μιλά με πολύ κολακευτικά λόγια.

«Στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων γίνεται μια εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την κολύμβηση. Υπάρχει ένας προπονητής που ξέρει να δουλέψει και ο οποίος πέρα από τη δουλειά του, έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει», σημειώνει ο κ. Σαρακατσάνης, λέγοντας στη συνέχεια ότι, «πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι, αυτά τα πράγματα απαιτούν και συναίσθημα. Το πρόβλημα απ’ ό,τι ξέρω είναι η σωστή λειτουργία του Κολυμβητηρίου και η συσσώρευση πολλών τμημάτων σε μια πισίνα 25 μέτρων. Αυτή τη στιγμή ο Παπαστάμος είναι πάρα πολύ καλός και αποτελεί μια ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση και πρέπει να προσεχτεί. Υπάρχει ο άνθρωπος που πέρα από το ότι είναι καλός σαν επαγγελματίας είναι και “τρελός” στη δουλειά του. Ο Κώστας Τζιλιβάκης -γι’ αυτόν μιλάω- κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι όμως μόνο ο Παπαστάμος. Είναι η Ντουντουνάκη, όπως ήταν η Μαχαίρα, ο Λεντάρης και πολλοί ακόμα αθλητές. Δεν είναι σύμπτωση ούτε τυχαίο. Απλώς θέλει λίγο προσοχή και να μπορούν τέτοιοι αθλητές όπως ο Παπαστάμος να μπορούν να κολυμπάνε σωστά. Ειδικά αυτό το παιδί πρέπει να προσεχθεί, διότι από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνει μία πιο ποιοτική δουλειά», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ.

«Οι αθλητές που βρίσκονται στην περιφέρεια μπορούμε να τους στηρίξουμε μέχρι ενός σημείου. Δεν μπορούμε παραπάνω. Εχουμε τη δυνατότητα να τους στείλουμε σε κάποιο κάμπινγκ ή μίτινγκ, αλλά δεν μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή ο Παπαστάμος κολυμπάει μόνος του χωρίς συναγωνισμό και εάν το Κολυμβητήριο στα Χανιά πάθει κάποια ζημιά δεν θα μπορεί να κολυμπήσει, γι’ αυτό όπως είπα και στους γονείς του θα πρέπει να καταφύγουν στη λύση της Αθήνας. Αν θέλουμε να μιλάμε για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες κτλ. θα πρέπει να γίνει άλλη δουλειά και να γίνει τώρα», καταλήγει ο κ. Σαρακατσάνης.  

karta antonis garden