Σαν σήμερα: Αρχίζει η “εποχή Γκέραρντ” στον ΟΦΗ

ΟΦΗ | 23 Ιουνίου 2022, 19:00

Σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια, στις 23 Ιουνίου 1985, ο Ευγένιος Γκέραρντ αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και η ομάδα της Κρήτης κάνει σχετική αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Corgress Stagakis

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 1985 ο ΟΦΗ ανακοίνωνε ότι την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Ευγένιος Γκέραρντ. Θέση την οποία “κράτησε” για 15 έτη, μέχρι το 2000.

Το αφιέρωμα που είχε παρουσιάσει το athlitiko προ διετίας για μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

O Γκέραρντ ήταν Ολλανδός προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ (Ολλανδία) και αποφοίτησε από τη σχολή προπονητών της Κολωνίας. Είχε επίσης δίπλωμα ψυχολογίας. Απεβίωσε στις 2 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 77 ετών, στο χωριό Ελιά.

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών. Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα, στον πάγκο της οποίας παρέμεινε επί 11 χρόνια. Το 1985 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ, στον πάγκο του οποίου έμεινε ως το 2000 κι αποτέλεσε τον μακροβιότερο ξένος προπονητής σε πάγκο Ελληνικής ομάδας.

Με την Κρητική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987 απέναντι στον Ηρακλή. Το 1993 πέτυχε την (ιστορική) πρόκριση στους 16 του κυπέλλου κυπελλούχων αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη μετά-ΟΦΗ καριέρα του, το 2000 ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ και το 2001 πήγε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ.

Το 2002 ανέλαβε τον Ηρακλή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2010 ανέλαβε ως προπονητής στην Παναχαϊκή, στον πάγκο της οποίας έκατσε μόλις δύο μήνες. O Ευγένιος Γκέραρντ απεβίωσε στις 2 Ιανουαρίου 2018 στην Ελιά Ηρακλείου.

Rabona ad