Σαν ίσος προς ίσο την Πεντέλη αλλά… η διαιτησία είχε άλλη γνώμη (66-60)

Α.Ο.Κ. Χανιά | 17 Δεκεμβρίου 2017, 20:49

Η αγωνιστική άνοδος για τον ΑΟΚ Χανιά πιστοποιήθηκε στο ματς απέναντι στην Πεντέλη, εκ των φαβορί για την άνοδο στη Β' Εθνική. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχοντας τον παράγοντα της διαιτησίας μαζί τους κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 66-60.

Ο ΑΟΚ Χανιά πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση εκτός έδρας. Απέναντι στην Πεντέλη που στοχεύει στην άνοδο στη Β’ Εθνική, όχι μόνο κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με τη νίκη αν έκανε λιγότερα λάθη και εφόσον, επίσης η διαιτησία ήταν καλύτερη!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του ΑΟΚ Χανιά “φορτώθηκαν” με φάουλ από πολύ νωρίς, ενώ στο τέλος αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Αλεξίου, Σαράντης, Αδοντάκης και Κοντογιάννης. Σαράντης και Αδοντάκης είχαν ήδη 3 φάουλ από το πρώτο ημίχρονο! Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω είναι πως η Πεντέλη σούταρε 37 βολές και ο ΑΟΚ Χανιά… 11!

Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΟΚ Χανιά ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ, τόσο στο α’ όσο και στο β’ μέρος. Κατάφερε μάλιστα στο 27′ να πάρει διαφορά 8 πόντων (37-45), ωστόσο εκεί άρχισε να “μιλά” η επιβάρυνση των φάουλ των παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας. Οι παίκτες του Λευτέρη Θεοδωράκη άντεξαν μέχρι το 39′ στην πίεση των γηπεδούχων. Τότε, οι λάθος επιλογές στην επίθεση έδωσαν καθαρό προβάδισμα στους γηπεδούχους που κράτησαν τη νίκη.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΟΚ Χανιά σε ένα από τα δυσκολότερα ματς της σεζόν έδειξε χαρακτήρα και με τέτοιες εμφανίσεις αποδεικνύει ότι μπορεί να καταφέρει τη μεγάλη αντροπή (με βάση το πώς ήταν τα πράγματα μέχρι και πριν από λίγο καιρό) και να παραμείνει στην Γ’ Εθνική κατηγορία!

Τα 10λεπτα: 19-16, 32-31, 47-48, 66-60

Πεντέλη (Κώστας Χαρτσοματσίδης): Παπανδρέου 12, Μάντζιος, Γεωργακόπουλος 8, Λίτσο 10 (2), Νάσης, Κωνσταντάκος, Ντάλλης 4, Νίφορας 2, Μούλας 4, Μπίγκος 9 (1), Σαλτουρίδης, Μαλούκος 17.

ΑΟΚ Χανιά (Λευτέρης Θεοδωράκης): Παπαδάκης, Κουτσαυδής, Αλεξίου 14 (2), Υφαντόπουλος 4, Σαράντης 7 (1), Μπαγάκης 3 (1), Πούρος 2, Σκαμνάκης, Αράπης 6 (2), Αδοντάκης 2, τασιούδης 20 (2), Κοντογιάννης.

 

zgas

Rabona ad