Ραντεβού στη λίμνη Κουρνά για τους 17ους “Κορίσσιους” αγώνες

Κανόε-Καγιάκ | 12 Μαΐου 2016, 14:25

Ραντεβού στη λίμνη Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου δίνουν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 145 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από 12 συνολικά σωματεία προκειμένου να λάβουν μέρος στους 17ους "Κορίσσιους" Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ.

Οι 110 από αυτούς είναι αθλητές ήρεμων νερών ενώ οι υπόλοιποι 35 των Special Olympics Hellas, που για μια ακόμη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Πρόκειται για αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά λόγω τότε των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, συνέπεια ήταν να αναβληθούν.

Εκπρόσωποι από τους φορείς που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων που αποτελεί και τον βασικό διοργανωτή, ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η ΑΝΕΚ LINES είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν συνέντευξη τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία του Ομίλου και να τοποθετηθούν. Ειδικότερα, εκ μέρους του ΝΟΧ δηλώσεις έγιναν από την πρόεδρο Χαρούλα Πράπα – Μυλωνάκη και τον προπονητή Δημήτρη Καραγιαννίδη, ενώ εκ μέρους του Δήμου Αποκορώνου παρέστη ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Ακόμα ο Παναγιώτης Σημαντηράκης εκπροσώπησε την Π.Ε. Χανίων και την ΑΝΕΚ LINES, η υπεύθυνη χορηγιών, Αννα Νικολακάκη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΧ

Η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, κα Πράπα – Μυλωνάκη ήταν αυτή που πήρε πρώτη το λόγο, λέγοντας ότι, «για άλλη μια χρονιά ο Ναυτικός Ομιλος σας καλωσορίζει στους 17ους διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ που θα πραγματοποιηθούν στη λίμνη Κουρνά. Το Τμήμα του Κανόε Καγιάκ ιδρύθηκε στο Ναυτικό Ομιλο το 1997 και δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας. Κάθε χρόνο διοργανώνει σε μια πανέμορφη λίμνη, η οποία είναι και η μοναδική με γλυκό νερό στην Κρήτη, αυτούς τους αγώνες. Στην αρχαιότητα η λίμνη Κουρνά αναφέρεται ως “κορίσσια” και φέρεται να υπήρχε στην περιοχή ναός αφιερωμένος στην κορίσσια Αθήνα. Αφιερωμένος λοιπόν στον ίππο και την κόρη που στη συνέχεια έδωσε το παλαιότερο τοπωνύμιο “ιπποκόρωνα” και παραφράστηκε αργότερα ως “αποκόρωνας”.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους, ενώ θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου για την βοήθεια που προσφέρουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η ΑΝΕΚ LINES και όλοι οι υπόλοιποι χορηγοί, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Κανόε Καγιάκ».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Εκ μέρους της περιφέρειας Κρήτης, ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης, παιδείας, δια βίου μάθησης και απασχόλησης, κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει με το Ναυτικό Ομιλο Χανίων, το Δήμο Αποκορώνου για τους χορηγούς ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που έχει ως επίκεντρο την λίμνη Κουρνά αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η ενδοχώρα μας τόσο σε επίπεδο αθλητισμού αλλά και γενικότερα, τουρισμού. Τέτοιες διοργανώσεις προάγουν το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ συλλογικών φορέων και ευελπιστούμε και φέτος σε μια επιτυχή διοργάνωση».

afisa Korissioi Agones 2016
Η αφίσα των αγώνων. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι: «Αναγνωρίζοντας τα οφέλη που έχει μία τέτοια διεθνή διοργάνωση για τον Αποκόρωνα όσον αφορά την τουριστική του προβολή, ο Δήμος δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι μεγάλη μας χαρά που συνδιοργανώνουμε μαζί με άλλους φορείς τους 17ους “Κορίσσιους” διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ στη λίμνη Κουρνά, την μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη και, αν θέλετε, το σήμα κατατεθέν για το Δήμο Αποκορώνου. Ευχόμαστε σε όλους τους φορείς να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ενώ εμείς ως Δήμος Αποκορώνου θ’ αναδείξουμε για άλλη μια φορά τον Ξένιο Δία για την φιλοξενία που μπορούμε να προσφέρουμε».

Η ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚ LINES

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ LIΝΕS, κα Νικολακάκη, τόνισε: «Η ΑΝΕΚ LINES συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ως επίσημος χορηγός της ομάδας Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων παραμένοντας δυναμικός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στους πολυετείς αγώνες των αθλητών. Αγώνες που έχουν να επιδείξουν εκατοντάδες μετάλλια από τη συμμετοχή του Τμήματος σε τοπικούς, πανελλήνιους, μεσογειακούς και ευρωπαϊκούς αγώνες, πάντα υπό την καθοδήγηση ενός εκπληκτικού τιμονιέρη, του Μανώλη Αγγελάκη.

Αυτός ο σεμνός προπονητής έχει καταφέρει το Τμήμα να βρίσκεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Θυμίζω ότι και το 2015 το Κανόε Καγιάκ Σπριντ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδας.

Έτσι, αν και οι οικονομικοί περίοδοι είναι δύσκολοι, είμαστε περήφανοι ως ΑΝΕΚ που μπορούμε για μια ακόμη χρονιά να στηρίξουμε την υπεύθυνη και σοβαρή προσπάθεια των αθλητών, των προπονητών και των παραγόντων της ομάδας.

Ωστόσο, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης είναι παρούσα ως χορηγός μεταφοράς και στους 17ους διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ που διοργανώνει ο ΝΟΧ στον Κουρνά το Σαββατοκύριακο.

Εκ μέρους της ΑΝΕΚ καλωσορίζουμε τους συμμετέχοντες αθλητές εκτός Κρήτης, αλλά και τους υπέροχους αγωνιστές των Special Olympics Hellas που με έναν μοναδικό τρόπο κλέβουν πάντα το χειροκρότημα της καρδιάς μας. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Τέλος, ο βοηθός προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρης Καραγιαννίδης δήλωσε: «Στους αγώνες θα συμμετέχουν 10 σωματεία από όλη την Ελλάδα, ενώ 2 ακόμα θα είναι από τα Special Olympics Hellas. Συνολικά θα συμμετέχουν 145 αθλητές, εκ των οποίων οι 110 είναι αθλητές των ήρεμων νερών του Κανόε Καγιάκ και οι υπόλοιποι 35 των Special Olympics.

Από την μεριά μου θα ήθελα να τονίσω ότι το θέαμα θα είναι πολύ ωραίο και παροτρύνω τον κόσμο να έρθει να μας παρακολουθήσει.

Το Τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μία συνεχή ανοδική πορεία και αξίζει να τονίσουμε το γεγονός ότι πρόσφατα πέντε αθλητές μας κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Εθνική ομάδα. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά γιατί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία».

JoyMachine

Rabona ad