Ράλλης: «Ελπίζω να γίνει ένα ματς διαφήμιση»

Μπάσκετ 21 Μαρτίου 2025, 19:25

«Εύχομαι και ελπίζω να γίνει ένα ματς διαφήμιση για το Κρητικό μπάσκετ» δηλώνει ο Βασίλης Ράλλης για την αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου στο Λίντο.

Kritiko Ergastiri

Την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (22/03, 17:00) στο κλειστό του Λίντο ο ΟΦΗ για την 22η (και τελευταία της κανονικής περιόδου) αγωνιστική της National League 1.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης, παραχώρησε συνέντευξη στη Facebook σελίδα της Αναγέννησης. Αναλυτικά όσα είπε…

Coach το Σάββατο (22/30) υποδέχεστε την Αναγέννηση στο τελευταίο παιχνίδι της regular season, σε ένα κρητικό ντέρμπι με «εισιτήριο» για τον νικητή τα play off. Που θεωρείς ότι θα κριθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Σίγουρα στην συγκέντρωση. Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, τοπικό ντέρμπι, με πολλούς εξωγενείς παράγοντες να μπορούν να το επηρεάσουν. Όσο πιο συγκεντρωμένη είναι μία ομάδα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχει.»

Πριν ένα χρόνο ακριβώς (παρά μία ημέρα βασικά 23/03/24) ο ΟΦΗ συνάντησε την Αναγέννηση τότε στα Αοράκια μένοντας στο 80-64 και χάνοντας την είσοδο του στα play off. Είναι λοιπόν για την ομάδα σου αυτό το παιχνίδι «must have» προκειμένου να καταφέρει ότι δεν έκανε μια αγωνιστική σεζόν πριν;

«Είναι και για τις δύο ομάδες ίδιος ο στόχος πλέον. Πέρυσι οι στόχοι ήταν διαφορετικοί, όπως και η έδρα επίσης. Εύχομαι και ελπίζω να γίνει ένα ματς διαφήμιση για το Κρητικό μπάσκετ.»

Το «άγχος» σε ποια ομάδα θεωρείς ότι βρίσκεται τη δεδομένη και γιατί;

«Σε καμία ή και στις δύο το ίδιο. Με τον ίδιο στόχο ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα, οπότε δεν θεωρώ ότι κάποιος το θέλει περισσότερο ή λιγότερο από τον άλλον.»

Αν σου έλεγε κάποιος ότι για μια εβδομάδα αναλαμβάνεις την Αναγέννηση, τι είναι αυτό που θα κρατούσες ως προπονητής και τι είναι αυτό που θα άλλαζες απευθείας;

«Αυτό θα στο απαντήσω όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και για τις δύο ομάδες. Όχι πριν, όχι μετά ματς.»

Το γεγονός ότι έχεις συναντήσει πολλές φορές την Αναγέννηση και κάποιοι από τους παίκτες της, αλλά και ο προπονητής Παπαδάκης ήταν παίκτες σου, θεωρείς ότι κάνει πιο εύκολο το έργο σου;

«Όχι δεν το νομίζω. Ίσα ίσα που που υπάρχουν περισσότερες ιδιαιτερότητες. Το σκάουτινγκ για όλες τις ομάδες είναι το ίδιο, ξέρουμε όλους τους παίκτες που αντιμετωπίζουμε, οπότε δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι σε αυτό το παιχνίδι.»

Ο προπονητής της Αναγέννησης, Μύρων Παπαδάκης, ρώτησε…

Πως θα με χαρακτήριζες ως προπονητή, μιας και ως παίκτη με γνώριζες καλά. Σαν προπονητής ποια είναι η γνώμη σου; Θα μου μιλάς μετά το παιχνίδι του Σαββάτου; Επίσης ποια θεωρείς την καλύτερη σου προπονητική στιγμή μέχρι στιγμής και πως φαντάζεσαι τον coach Ράλλη στα επόμενα χρόνια;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου μιλάω. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να μείνει σε μία δυο κακές στιγμές μέσα σε ένα ματς, αν υπάρξουν. Που δεν θα υπάρξουν. Ως προπονητής είναι πολύ εργατικός, με μεγάλη ενέργεια, όρεξη και πάθος για αυτό που κάνει.

Θα τον συμβούλευα, όταν κάποια στιγμή έχει τον χρόνο, να παρακολουθήσει από κοντά προπονήσεις και στάδιο προετοιμασίας κάποιου προπονητή από κορυφαίο επίπεδο. Όσον αφορά την καλύτερη προπονητική στιγμή, είναι όλες οι άνοδοι που είχα με τις ομάδες μου.

Δεν είναι μία και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Για το δεύτερο σκέλος, τα όνειρα του κάθε προπονητή είναι συνυφασμένα με την ομάδα που προπονεί. Εύχομαι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται με τον ΟΦΗ.»

Bourakis_Restaurant
Kyriakos Homes

Rabona ad