Ραγδαίες εξελίξεις με κολυμβητήριο Χανίων: Διασφαλίστηκε χρηματοδότηση, έπεται η δημοπράτηση

Υγρός στίβος 5 Μαΐου 2023, 18:56

Ραγδαίες όπως αποδεικνύεται είναι πια οι εξελίξεις με το κολυμβητήριο Χανίων. Με ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού κάνει γνωστό ότι δεσμεύτηκαν τα χρήματα για την χρηματοδότηση, ενώ τονίζεται ότι θα ακολουθήσει η δημοπράτηση.

KTEO Κρήτης

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία αναμενόταν βάσει των πληροφοριών που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες να καταγράφει ανά πάσα στιγμή και πράγματι παίρνει σάρκα και οστά. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 7.520.000 ευρώ και αφορά το έργο «Επισκευή και Αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων».

Όπως σημειώνεται από το υφυπουργείο αθλητισμού την προσεχή Δευτέρα 8 Μαΐου οι διαδικασίες θα περιέλθουν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ώστε Να προχωρήσει τα επόμενα βήματα με τελικό σκοπό την δημοπράτηση για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου.

Η ανακοίνωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ως εξής:

Εκδόθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η «Ανακοίνωση Πρόθεσης Χρηματοδότησης», ύψους 7.520.000€, για το Έργο «Επισκευή και Αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων».

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα μπήκε πλέον, έπειτα από δεκαετίες, στην τελική ευθεία της υλοποίησης του, κάνοντας πράξη τη σχετική δέσμευση του κ. Αυγενάκη.

Ήδη ενημερώθηκε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και καλείται την προσεχή Δευτέρα, 8 Μαΐου, να υποβάλλει την «πρόταση πράξης» (το Τεχνικό Δελτίο), προκειμένου αμέσως να πραγματοποιηθεί και η τυπική ένταξη του Έργου στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Κατόπιν, θα υπογραφεί η αναγκαία -και έτοιμη- Προγραμματική Σύμβαση, ώστε ο ΟΑΚ, ως φορέας υλοποίησης του Έργου, να προχωρήσει τάχιστα στη δημοπράτησή του.

Εδώ η σχετική Πράξη:

Synagogi

Rabona ad