“Βόμβα” στο πρωτάθλημα ρίχνουν οι 12 “μικροί”

Super League 1 10 Ιουνίου 2016, 20:49

Η ΕΠΟ "έριξε" κόκκινο στο αίτημα των "μικρών"ομάδων της Super League για αλλαγές στην διαιτησία και λίγο αργότερα οι 12 ΠΑΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Νωρίτερα σήμερα, η Ομοσπονδία είχε απορρίψει την πρόταση των “12”, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα όπου η διαιτησία ανήκει στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Αντιπρότεινε μάλιστα, τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή και αρχιπαρατηρητή.

Η αντίδραση των “μικρών” ήταν άμεση και δυναμική. Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της εταιρίας του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου στην Αθήνα, παρουσία και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Πλατανιάς Μανώλη Μαθιουλάκη αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι “12” αυτές ομάδες δεν θα κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα.

Την σχετική δήλωση έκανε, εξερχόμενος από την συνάντηση των “12”, ο κ. Πανόπουλος που δήλωσε τα εξής: 

«Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική συνάντηση. Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ’ ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την διαιτησία που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς. Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 – 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Δώστε μας 30 διαιτητές από το… μπάσκετ πάλι το δικό μας και δώστε μας το δικαίωμα έξι από αυτούς. Όλα δικά σας. Και η ΕΠΟ θα είναι υπεύθυνη να λαμβάνει τις οικείες αποφάσεις. Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε.

Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποιά UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων. Όλοι εξεπλάγησαν. Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων. Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση – δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα. Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα! Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε. Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία εικόνα κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας. Αλλά ρε γαμώτο να το κάνουμε».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania

Rabona ad