“Βενιζέλεια-Χανιά”, η επιστροφή…

Στίβος | 29 Μαΐου 2021, 16:10

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο διεθνές μίτινγκ "Βενιζέλεια-Χανιά", που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας.

Η αντίστροφη μέτρηση της διοργάνωσης ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών σε ξενοδοχείο στη Χαλέπα. Το διεθνές μίτινγκ που έχει ενταχθεί στην κατηγορία Bronze της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γίνεται με την υποστήριξη και καθοδήγηση του ΣΕΓΑΣ, με διοργανωτές τους ΑΟ Κύδων και ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο, που ένωσαν δυνάμεις για το μίτινγκ αυτό το 2019, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου.

Η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα κατά την ομιλία της επισήμανε ότι στην πόλη των Χανίων είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της αθλητικής της καριέρας (παγκόσμιο ρεκόρ το 1982 στον ακοντισμό με 74,20 μέτρα), δηλώνοντας για τη διοργάνωση τα εξής: «Είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις, που έχει φιλοξενήσει εξαιρετικά σπουδαίες αθλητές και Ελληνες και ξένους. Στο στάδιο Χανίων έχουν γίνει πολλά και σπουδαία παγκόσμια ρεκόρ. Το μίτινγκ γίνεται μετά από μία δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετικά μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, που υπογράφηκε πρόσφατα επισημαίνοντας ότι η Κρήτη μπορεί να αναδειχθεί ως ένας 12μηνος προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Είναι από τους πιο σημαντικούς αγώνες του κλασικού αθλητισμού. Μεγάλοι αθλητές είναι πάντα εδώ και μεγάλα ρεκόρ επιτυγχάνονται. Οι άνθρωποι των Χανίων δείχνουν διαχρονικά την αγάπη τους για τον κλασσικό αθλητισμό», ενώ αναφέρθηκε στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, που “έφυγε” πρόσφατα από τη ζωή: «είναι μεγάλη η λύπη μας που δεν είναι κοντά μας σήμερα εδώ.. Η μνήμη του και η ενέργειά του να είναι κοντά στους αγώνες, να εμπνέει τους αθλητές και όλους εσάς σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε για να πηγαίνει ο κλασικός αθλητισμός και η χώρα πιο ψηλά».

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ο Δήμος Χανίων και τα Χανιά καλωσορίζουν μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, που είναι ένα αποτέλεσμα εκτεταμένων συνεργιών. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα ακουστεί στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο το όνομα Χανιά και θα δούμε σημαντικές και μεγάλες επιδόσεις. Τα Βενιζέλεια-Χανιά είναι η κορωνίδα των αθλητικών δραστηριοτήτων και συνδέεται με δύο ιστορικούς συλλόγους, που η προσφορά τους είναι μετρήσιμη και πάρα πολύ σημαντική».

Εκ μέρους της Περιφέρειας ο εντεταλμένος σύμβουλος Κυριάκος Κώτσογλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τουριστικά μιλώντας η Κρήτη είναι εδώ, ο αθλητισμός είναι μία από τις θεματικές της οπότε τι καλύτερο να μπορέσουμε να παντρέψουμε τουρισμό και αθλητισμό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο βουλευτής Χανίων και πρώην υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε τα εξής: «Τα Βενιζέλεια είναι μία ιστορική διοργάνωση πάνω από 70 χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια σε Κύδωνα και Ελ. Βενιζέλο που πριν από δύο χρόνια ένωσαν τις δυνάμεις τους γι’ αυτό το μίτινγκ, το οποίο συνεισφέρει στον τόπο, στην ανάδειξή του και ως αθλητικό προορισμό», ενώ σημείωσε η Πολιτεία ότι είναι πίσω από αυτή τη διοργάνωση, στηρίζοντας τη διοργάνωση με ένα ποσό 40.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Πλατανιάς Γιάννης Μαλανδράκης από τη μεριά του δήλωσε την έμπρακτη στήριξη για μία ακόμη φορά του Δήμου του, δίνοντας τα εύσημα στους δύο συλλόγους για την ιστορική καμπή της συνεργασίας τους για το διεθνές μίτινγκ τονίζοντας επίσης: «Η Πολιτεία και οι φορείς και η αυτοδιοίκηση θα είναι μαζί για τα παιδιά και τον τόπο μας καταρχήν και μετά για την προβολή».

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος και νέος γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης σημείωσε τα εξής: «Το 2019 ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Κύδωνα για να βγει αυτό το τόσο επιτυχημένο αποτέλεσμα, που ήταν η αφορμή και με την οργανωτική και την αγωνιστική επιτυχία να καταταγεί το μίτινγκ στην κατηγορία των Bronze και να είναι ένα από τα καλύτερα. Ενώσαμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, γιατί ο αθλητισμός ενώνει, δεν έχει κανείς να μοιράσει τίποτα, είναι όλα για τα παιδιά που συναγωνίζονται για τον καλύτερό τους εαυτό».

Από την πλευρά του πρόεδρος του Κύδωνα Σάκης Κουβάτσος δήλωσε τα εξής: «Αυτή η διοργάνωση σηματοδοτεί για τη χώρα μας πάρα πολλά πράγματα, γιατί είναι η μοναδική που γίνεται στο επίπεδο αυτό, βοηθώντας τους αθλητές μας να συγκεντρώνουν τους αναγκαίους πόντους που χρειάζονται για να συμμετέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις. Η ένωση των δυνάμεών μας έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά από μόνοι μας δεν φτάναμε. Αν δεν υπήρχε η στήριξη των θεσμών που έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους δε θα είχαμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε», ευχαριστώντας την Περιφέρεια, τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, τον κ. Διγαλάκη, τον κ. Βιρβιδάκη, την κ. Μπακογιάννη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, για την καθοριστική συμβολή τους, καθώς και όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης δήλωσε τη χαρά του που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στα Χανιά, αλλά για πρώτη φορά ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και όχι ως αθλητής: «Τα Βενιζέλεια είναι μία διοργάνωση που στηρίζει και στηρίζεται από την Ομοσπονδία και τους τοπικούς φορείς. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, καλή δύναμη και κάθε χρόνο να βρισκόμαστε εδώ και να τιμούμε και να μας τιμάνε τα Βενιζέλεια και η Κρήτη» δήλωσε σχετικά.

Η πρωταθλήτρια των 400μ με εμπόδια του Κύδωνα, Δήμητρα Γναφάκη, ανέφερε τα εξής: «Είναι μεγάλη μου τιμή σα Χανιώτισσα να λαμβάνω μέρος σε αυτό το τεράστιο και ιστορικό μίτινγκ, τα Βενιζέλεια-Χανιά. Είναι μία δύσκολη χρονιά για εμάς τους αθλητές, έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και εύχομαι σε όλους όλα τους όνειρα να γίνουν πραγματικότητα».

Ο πρωταθλητής σφυροβολίας του Ελ. Βενιζέλου Χρήστος Φραντζεσκάκης δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται. Είναι μία τεράστια διοργάνωση τα Βενιζέλεια-Χανιά και ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν βοηθήσει για να γίνει αυτό το τεράστιο μίτινγκ. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού και εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο γιατί προβάλει τα Χανιά και τον αθλητικό τουρισμό και είναι πολύ όμορφο να γίνονται μεγάλοι αγώνες στην πόλη μας».

Τέλος ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης είπε τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΕΓΑΣ και την πρόεδρό μας που στήριξε αυτή τη διοργάνωση και φτάσαμε να κάνουμε μία συνέχιση μιας ιστορικής διοργάνωσης. Η Κρήτη είναι ενωμένη, είναι εδώ… Χαίρομαι που αυτό το μίτινγκ φτάνει σε καλύτερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα».

Επιμέλεια: Λευτέρης Αντωνακάκης

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad