“Θέμα” με την κατάληψη στο κλειστό Σούδας

Γενικά Θέματα 1 Οκτωβρίου 2016, 1:15

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα έχει να αντιμετωπίσει η Δημοτική αρχή Χανίων, αφού η διοίκηση του Ναυταθλητικού Ομίλου Σούδας (ΝΑ.Ο.Σ.) προχώρησε σε κατάληψη του κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής.

Μια κατάληψη που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, διακόπτοντας την οποιαδήποτε πρόθεση άθλησης εντός του χώρου του κλειστού γυμναστηρίου της Σούδας.

Αιτία της κατάληψης είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων παρείχε στα τμήματα βόλεϊ του ΝΑΟΣ λιγότερες ώρες για προπόνηση, από αυτές που είχε ζητήσει ο σύλλογος. Οι άνθρωποι του ΝΑΟΣ διατείνονται (προσκομίζοντας μάλιστα και τα ανάλογα έγγραφα στο Δήμο Χανίων) ότι διαθέτουν 140 περίπου αθλητές, για τους οποίους οι 14 ώρες εβδομαδιαίως που παρέχει ο Δήμος στο κλειστό Σούδας είναι μηδαμινές. Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΝΑΟΣ ζητούν από 19-25 ώρες εβδομαδιαίως. Τονίζουν μάλιστα, ότι έχουν δοθεί ώρες σε σωματεία των Χανίων που δεν έχουν …λόγο ύπαρξης (κατά την άποψή τους).

Το δεδομένο είναι πάντως ότι δημιουργείται τεράστιο θέμα, από τη στιγμή που, μαζί με τους αθλητές του ΝΑΟΣ, η κατάληψη παρεμποδίζει αθλητές πολλών άλλων συλλόγων που ανήκουν στο Δήμο Χανίων, να προπονηθούν. Μάλιστα, την Πέμπτη (29/9) πήγε να δημιουργηθεί επεισόδιο με ανθρώπους του ΝΑΟΣ και του Κύδωνα Χανίων (οι οποίοι παρόλα αυτά κατανοούν το πρόβλημα του ΝΑΟΣ), αφού οι πρώτοι δεν άφησαν τους δεύτερους να προπονηθούν. 

Την Παρασκευή (30/9) το απόγευμα υπήρξε σύσκεψη στο Δήμο Χανίων με θέμα τον σωστό προγραμματισμό των ωρών στα γήπεδα του Δήμου και με προτεραιότητα το κλειστό Σούδας.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα γίνουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, διότι αυτή τη στιγμή εκτίθενται και οι άνθρωποι του Δήμου Χανίων, αλλά και εκείνοι του ΝΑΟΣ (παρεπιπτόντως απειλούν ότι θα διαλύσουν το σύλλογο εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους) που εμποδίζουν την άθληση στο κλειστό.

(φώτο: zarpanews.gr)

Rabona ad