“Τέλος” οι όμιλοι τίτλου και παραμονής;

Γενικά Θέματα - Τοπικό 16 Αυγούστου 2016, 18:28

Η αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση της ΕΠΣ Χανίων δημιουργεί πολλά νέα δεδομένα. Ένα από αυτά ίσως να είναι η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος με βάση το πώς αυτό διεξαγόταν τα τελευταία χρόνια!

Για την ώρα δεν γίνεται κάτι γνωστό, αλλά σημειώνεται και πάλι πως δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί το σενάριο το επόμενο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας να διεξαχθεί με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τουλάχιστον συμβαίνει μέχρι σήμερα. Τι δηλαδή; Εννοούμε ότι θα μπορούσε να μη γίνει με άτυπες “προκριματικές” φάσεις και στη συνέχεια οι ομάδες, ανάλογα τη βαθμολογική τους συγκομιδή να χωριστούν σε ομίλους τίτλου και παραμονής, αλλά να αγωνιστούν κάτω από άλλες προϋποθέσεις. Π.χ., ουδείς μπορεί ν’ αποκλείσει να γίνει ένα πρωτάθλημα που θα είναι όλες οι ομάδες μαζί από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν και αναλόγως να προκύπτει ο πρωταθλητής και τα σωματεία που θα υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία. 

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν φημολογείται κάτι ούτε ότι θα παραμείνει το υπάρχον σύστημα ούτε ότι θα αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής, αλλά από τη στιγμή που η ΕΠΣΧ αλλάζει ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά σε καθαρά αγωνιστικό πλαίσιο εν όψει της σεζόν που ακολουθεί.

karta antonis garden

Rabona ad