“Τέλος” ο Ζέκα, πουλήθηκε στην Κοπεγχάγη

Super League 1 28 Αυγούστου 2017, 12:14

Μία εξέλιξη που ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και μέρες γίνεται πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Κάρλος Ζέκα αποχωρεί για τη Δανία και την ομάδα της Κοπεγχάγης, στην οποία και θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ως εκ τούτου, το ματς με τον Λεβαδειακό ήταν το τελευταίο στην καριέρα του Ζέκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς ανακοινώθηκε η πώλησή του.

Στη μακροσκελή ανακοίνωση που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Παναθηναϊκός αναφέρονται τα εξής:

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία με την Κοπεγχάγη για την πώληση του Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ζέκα.

Ο Παναθηναϊκός ευχαριστεί δημόσια τον Ζέκα για τη μακρόχρονη προσφορά του στο σύλλογο. Ο Ζέκα εντάχθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2011 και στη διάρκεια αυτής της εξαετίας κατέγραψε 247 συμμετοχές και 9 γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού, σηκώνοντας το Κύπελλο Ελλάδας το 2014. Διατέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης του περιβραχιονίου.

Πλέον ο Ζέκα ανήκει στην Κοπεγχάγη, αλλά στον Παναθηναϊκό άφησε το στίγμα του. Η αυταπάρνηση, το αγωνιστικό πνεύμα και η ηγετική στάση του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι βασικά στοιχεία που τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους θέλουν να τιμούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο δεσμός Παναθηναϊκού και Ζέκα δεν σπάει. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του».

Από την πλευρά του, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Ζέκα σημειώνει ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να αποχωρήσει, χαρακτηρίζοντας τα έξι αυτά χρόνια τα καλύτερα της καριέρας του.

Μάλιστα, ζητά από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται και καταλήγει ότι «ακόμα και αν δεν είμαι πια εδώ, θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα και ένας παντοτινός φίλαθλός της», αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής στο μέλλον.

Αναλυτικά: «Ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού τα τελευταία έξι χρόνια και αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Με τον Παναθηναϊκό έζησα σχεδόν τα πάντα. Στιγμές χαράς, στιγμές λύπης, επιτυχίες και αποτυχίες. Κατακτήσαμε ένα Κύπελλο και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα και παράλληλα πήρα πολλά από το σύλλογο. Αγάπησα τον Παναθηναϊκό και στην πραγματικότητα έγινα φίλαθλός του. Μαζί με αυτά έγινα Έλληνας και πλέον έχω την τιμή να αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα. Όμως έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού. Πιστεύω ότι ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Η Κοπεγχάγη μου προσφέρει μια νέα μεγάλη πρόκληση, την οποία θέλω να βιώσω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Φεύγω ως αρχηγός από την ομάδα και θα ήθελα να απευθύνω ένα μήνυμα στον κόσμο που υποστηρίζει το σύλλογο: να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος αυτή η ομάδα.  Ίσως μια μέρα να επιστρέψω για να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και αν δεν είμαι πια εδώ, θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα και ένας παντοτινός φίλαθλός της».

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES
/blentcoffee

Rabona ad