“Όχι” της Επιτροπής που αποχωρεί μετά από 5 χρόνια!

6 Σεπ 2016, 9:00

Τελικά δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εστάλη η αρνητική απάντηση και εν τέλει, η αποχώρηση από τα "κοινά", στον Α.Ο.Κύδωνα ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα πήρε από τα χέρια της Επιτροπής τη διαχείριση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

 

Η Επιτροπή με μακροσκελή επιστολή της που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ ενημερώνει τη διοίκηση του Α.Ο.Κύδων ότι αποχωρεί από τα κοινά του τμήματος μπάσκετ, τονίζοντας ότι ήταν αδύνατον να δεχτεί τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται. Η συμφωνία ήταν η Επιτροπή να έχει τη διαχείριση ανδρικού και τμημάτων υποδομής και αυτό ίσχυε τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτή η συμφωνία άλλαξε με τις πρόσφατες (και χωρίς αιτιολογία) αποφάσεις του Α.Ο.Κύδων.

Στην επιστολή υπάρχουν ειρωνικές τοποθετήσεις (δίκην ευχαριστηριου) για τη διοίκηση του Α.Ο.Κύδων, αλλά και για προπονητές του συλλόγου. 

Στον επίλογό της επιστολής, η Επιτροπή αφήνει …ορθάνοιχτο παράθυρο να παραμείνει ενεργή στα μπασκετικά δρώμενα της πόλης, προφανώς (;) από άλλο “μετερίζι”…

Αναλυτικά η επιστολή της Επιτροπής μπάσκετ (με υπογραφή του προέδρου της Μιχάλη Ξυλάκη) προς τον Α.Ο.Κύδων αναφέρει:

ΧΑΝΙΑ 05/09/2016

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ : Α.Ο. ΚΥΔΩΝ / Δ.Σ.

ΣΧΕΤ : Με το Αριθμ. Πρωτ. 277/01-09-2016 έγγραφο του Αθλητικού Ομίλου «ΚΥΔΩΝ».

Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. πρωτ. 277/01-09-2016 εγγράφου του Αθλητικού Ομίλου «ΚΥΔΩΝ», που μας αποστείλατε, δηλώνουμε ότι η Επιτροπή Μπάσκετ του Κύδωνα, διά του Προέδρου της Μιχαήλ Ξυλάκη και εκφράζοντας το σύνολο των μελών της, θεωρεί θέμα αρχής και ηθικής τάξης την μη αποδοχή της αναιτιολόγητης και πυροτεχνικής μορφής τροποποίησης που προωθήσατε σχετικά με την διαχείριση των Τμημάτων Μπάσκετ του Α.Ο. «ΚΥΔΩΝ» και άρα είναι μονόδρομος για μας η παραίτησή μας, σεβόμενοι τις επιδιώξεις, τις δεσμεύσεις, τις προσδοκίες και τις αρχές που είχαμε θέσει πολύ συνειδητά, όταν αναλάβαμε πριν από πέντε χρόνια το Τμήμα Μπάσκετ του Κύδωνα, και στις οποίες από κοινού είχαμε συμφωνήσει. Κατά την εκτίμησή μας, η διάσπαση της διαχείρισης του Τμήματος Μπάσκετ, που για μας ως Τμήμα είναι ενιαίο και υπό αυτήν την έννοια το υπηρετήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ούτε δικαιολογείται ούτε θα συνεισφέρει πραγματικά στην ανάπτυξη και την προώθηση του χανιώτικου μπάσκετ. Προσηλωμένοι, λοιπόν, στους στόχους που θέσαμε και οι οποίοι αφορούσαν τόσο στα Τμήματα Υποδομών όσο και στην ανδρική μας ομάδα, την οποία ανεβάσαμε σε εθνική κατηγορία – και ενώ, ήδη, είχαμε αρχίσει τις προετοιμασίες για την αναδιοργάνωση και την αναγέννηση του συνόλου των Τμημάτων Μπάσκετ του Κύδωνα – δεν μπορεί, παρά με την παρούσα, να δηλώσουμε την παραίτησή μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. και τον Πρόεδρό του, κ. Σάκη Κουβάτσο, για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και την αρωγή που μας προσέφερε. Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους και ειδικότερα στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και νέο υπεύθυνο του Τμήματος κ. Κυριάκο Κώτσογλου, να επιτύχει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε και στο νέο τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Μπάσκετ στα Χανιά που έχει εκπονήσει (όπως μας αναφέρθηκε στην από 1.9.2016 Συνεδρίαση του Δ.Σ.). Επίσης, δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές του Συλλόγου μας και ιδιαιτέρως τους κ. Ιωάννη Ηλιάκη, Θεόδωρο Λεκάκο και Σαράντο Βόλτση, για την αμέριστη βοήθειά τους προκειμένου να επιτευχθούν οι τιθέμενοι από την Επιτροπή στόχοι, της ανάπτυξης και της ευημερίας του Μπάσκετ της πόλης μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε του χορηγούς μας, που μας παρείχαν πλήρη ηθική και οικονομική στήριξη και βέβαια, πάνω από όλους, τους Χανιώτες που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας και γέμισαν με την παρουσία τους το γήπεδο του Κλαδισσού κατά την προηγούμενη χρονιά, στηρίζοντας τις προσπάθειες της ανδρικής μας ομάδας, τους παίκτες που υπερέβαλαν εαυτόν και με αμοιβαία εμπιστοσύνη, αφοσίωση και ευ αγωνίζεσθαι ανέβασαν το επίπεδο του μπάσκετ των Χανίων και βέβαια τους γονείς των παιδιών των Τμημάτων Υποδομής που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, συνοδοιπόρους, στην ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των μελών της Επιτροπής μας. Δηλώνουμε παρόντες, ενεργείς, με αγάπη για τη νεολαία της πόλης μας και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του χανιώτικου Μπάσκετ αλλά και του Μπάσκετ της Κρήτης εν γένει.

– Ο –
Πρόεδρος της Επιτροπής
Ξυλάκης Μιχάλης

 

Rabona ad