“Γνωρίστε” το KRAV MAGA μέσα από τον Γιώργο Σειστάκη

Πολεμικές Τέχνες | 26 Ιουνίου 2020, 11:03

«Αυτοάμυνα και αυτοπροστασία» χαρακτηρίζεται η τέχνη του KRAV MAGA, η οποία διδάσκεται μεταξύ άλλων και στα Χανιά.

Ειδικότερα, το athlitiko μίλησε με τον δάσκαλο, Γιώργο Σειστάκη, ιδιοκτήτη της σχολής “ΚRAV MAGA KMT Chania-Seistakis”. «Στο KRAV MAGA δε διεξάγονται αγώνες. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες και σκοπός του θύματος είναι να προστατευτεί, να επιβιώσει από μια άσχημη κατάσταση, πάντα με γνώμονα την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας», μας λέει, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δηλώνει ο Γ. Σειστάκης για το KRAV MAGA είναι τα εξής:

Για τη σχολή και τις δράσεις της: «Το όνομα της σχολής μας είναι KRAV MAGA KMT Chania-Seistakis. Διδάσκουμε αυτοάμυνα και αυτοπροστασία με ασφαλή και ρεαλιστική εκπαίδευση. Η εκπαίδευση στο KRAV MAGA έχει βασιστεί και οικοδομηθεί στα φυσικά αντανακλαστικά και αντιδράσεις του ανθρώπου. Επίσης, η εκπαίδευση στο KRAV MAGA είναι προσιτή σε οποιονδήποτε από ηλικία 4 ετών και προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ικανότητα αυτοάμυνας. Στόχος μας είναι ο ασκούμενος ν’ αναγνωρίζει τον κίνδυνο και ν’ αποφεύγει τη δύσκολη κατάσταση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δρα ανάλογα την απόσταση, την επίθεση, άοπλη ή ένοπλη, ή την αρπαγή, σε όρθια θέση, καθιστός ακόμα και στο έδαφος».

Για τις διακρίσεις της σχολής και τους αθλητές της: «Στο KRAV MAGA δε διεξάγονται αγώνες. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες και σκοπός του θύματος είναι να προστατευτεί, να επιβιώσει από μια άσχημη κατάσταση, πάντα με γνώμονα την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Διάκριση για μένα είναι οι μαθητές που με πίστη καταβάλουν τα μέγιστα υπό την καθοδήγησή μου, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό στόχο, κάποιοι ακόμη για να γίνουν οι ίδιοι “συνεχιστές” δηλαδή εκπαιδευτές της KRAV MAGA (KRAV MAGA TRAINING). Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι η σχολή μας βραβεύτηκε ως κορυφαία σχολή πολεμικών τεχνών της Ελλάδας για την δημοφιλία και την ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών της από τα Greek Education Awards».

Seistakis1

Για το KRAV MAGA ως τέχνη: «Το KRAV MAGA απευθύνεται στον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης, φύλου και ηλικίας. Επίσης εκπαιδεύουμε ένστολους σε όποιο σώμα και αν ανήκουν με εξειδικευμένες τεχνικές. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε μυαλό και σώμα για ν’ αποφύγουμε ή να “δραπετεύσουμε” από μία ανεπιθύμητη κατάσταση. Σκοπός είναι να μάθουμε ανάλογα την “ανεπιθύμητη” κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθούμε, πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας, τα πιθανά αντικείμενα που μπορεί να φέρουμε μαζί μας ή στο περιβάλλοντα χώρο στο οποίο βρισκόμαστε την εν λόγω χρονική στιγμή, ώστε να προστατεύσουμε τόσο εμάς όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Για το πόσο ο κόσμος στα Χανιά και την Κρήτη αγκαλιάζει τις πολεμικές τέχνες και τι προσφέρουν στον κόσμο, εκτός από έναν έλεγχο αυτοάμυνας: «Με μεγάλη χαρά παρατηρώ γύρω μου ότι τόσο στην πόλη μας, τα Χανιά, όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη ,ο κόσμος ασχολείται σε αρκετά μεγάλο βαθμό με τις πολεμικές τέχνες, πολύ περισσότερο, τα τελευταία χρόνια. Θέλει να μάθει τι είναι το κάθε είδος και δοκιμάζοντας καταλήγει να βρίσκει άλλο ένα “πάθος” θα τολμήσω να πω. Με τη συνεχή προπόνηση εκτός από τον έλεγχο αυτοάμυνας, βελτιώνεται κατά πολύ η φυσική του κατάσταση. Δεν σταματάνε όμως εδώ τα οφέλη… Τονώνεται  η αυτοπεποίθηση, η δίψα για εκμάθηση νέων πραγμάτων, η συμμετοχή σε κοινά, η κρίση-αντίληψη και η υπομονή».

Για το αν υπάρχει υψηλό επίπεδο γενικότερα των αθλούμενων στις πολεμικές τέχνες: «Το επίπεδο των αθλούμενων στις πολεμικές τέχνες είναι αρκετά υψηλό και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς όταν ψάξει αντίστοιχα στοιχεία. Η προβολή τους στα ΜΜΕ δεν είναι τόσο έντονη όσο είναι για παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούν μια αγαπημένη αθλητική ενασχόληση για πολλούς ανθρώπους και μάλιστα κάθε ηλικίας».

Seistakis

Από το παγκόσμιο καμπ της Ιταλίας.

Για τον ίδιο και την προπονητική του ασχολία: «Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με το κικ μπόξινγκ και στη συνέχεια με το καράτε, όπου κατέκτησα αρκετά μετάλλια, διακρίσεις και βραβεύσεις. Παράλληλα επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ οι πολεμικές τέχνες μέχρι και σήμερα, δοκίμαζα και άλλες όπως ζίου ζίτσου, κουνκ φου. Στο KRAV MAGA κατέληξα από ένα βίντεο στο YouTube που μου έδειξε το 2012 ο αδερφός μου και ομολογώ πως “τρελάθηκα” για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν θα σκεφτόμουν ν’ αντιδράσω ποτέ έτσι και ας είχα πρωτιές σε αρκετούς αγώνες και ο δεύτερος ότι το αγάπησα από εκείνη τη στιγμή. Σήμερα μετά από σκληρή δουλειά και θυσίες έχω κατακτήσει τις παρακάτω πιστοποιήσεις- εξειδικεύσεις: Διευθυντής και Επικεφαλής Εκπαιδευτής Κραβ Μαγκά για την Ελληνική επικράτεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας KRAV MAGA TRAINING (KMT), International Instructor – διδάσκω σε παγκόσμια καμπ σε διάφορες χώρες, Expert Instructor, Lead Civilian Instructor, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Πολίτες, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Παιδιά, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Γυναίκες, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Στρατό, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Αστυνομία, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Προσωπικό Ασφαλείας -VIP Bodyguard- Προστασία Υψηλών Προσώπων, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Λιμενικό-Sea Marshal, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ju Jitsu από την Γ.Γ.Α., Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής MMA από την IMMAF, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Kickboxing, Πιστοποιημένος Advanced Personal Trainer, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής TRX Suspension Training Level 1, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής TRX Group Suspension Training Level 1, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Cross Functional Training, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Animal Movement Level 1, Emergency First Response (EFR) Πτυχίο πρώτων βοηθειών-EMERGENCY RESPONDER CPR(BLS) First Aid-Adult».

 

karta antonis garden