“Έσπασε” τα χρονόμετρα ο Παπαστάμος – Στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ!

Κολύμβηση | 2 Ιουλίου 2017, 12:37

Το "άστρο" του Απόστολου Παπαστάμου "λάμπει" και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων απέδειξε ακόμα μία φορά ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του πρόκειται για σπουδαίο κολυμβητή, αφού “έσπασε” τα χρονόμετρα και πέτυχε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Ο Παπαστάμος στα πρωινά προκριματικά των 400μ. μικτής ατομικής έκανε χρόνο 4:22.84 και “συνέτριψε” το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που έκανε πέρσι τον Ιούνιο (4:25.83), με το οποίο είχε “σπάσει” το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Παπανικολάου (4:28.56), που κρατούσε 31 χρόνια!

Papastamos Israel1

Με την εκπληκτική αυτή επίδοση ο νεαρός κολυμβητής του ΝΟΧ πήρε την πρόκριση στον τελικό, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων της Ινδιανάπολης που θα γίνει το διάστημα 18-23 Αυγούστου και “απείλησε” και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων που κατέχει ο Βασίλης Δεμέτης (4:22.32).

Ο Παπαστάμος πέρασε ως δεύτερος στον τελικό πίσω από τον Ούγγρο Μπάλαζ Χόλο και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αν επαναλάβει παρόμοια κούρσα να ανέβει και στο βάθρο. Ο τελικός ξεκινάει στις 17:42 και μπορείτε να τον δείτε σε αυτό το λινκ.

 

karta antonis garden