“Εφυγε” ο Βασίλης Σεβαστής

Στίβος | 8 Απριλίου 2021, 17:24

Ενα λυπητερό γεγονός γίνεται γνωστό το οποίο αφορά τον ελληνικό στίβο και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς "έφυγε" από τη ζωή ο Βασίλης Σεβαστής.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ψυχή του ελληνικού στίβου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, καθώς εξέπνευσε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Βασίλης Σεβαστής διετέλεσε όπως είναι γνωστό στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ για πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1997 μέχρι και το 2011, ενώ από το 2012 και μέχρι το 2019 κατείχε την θέση του γενικού γραμματέα.

Ο Σεβαστής θα μείνει αξέχαστος στον Ελληνικό στίβο για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια και για την αγάπη με την οποία ασχολήθηκε…

Ο ΣΕΓΑΣ τον αποχαιρετά

Με συλλυπητήρια ανακοίνωση και μία μίνι αναδρομή στα πεπραγμένα του, όσο ως αθλητής – όσο και ως παράγοντας, αποχαιρετά ο ΣΕΓΑΣ τον επί σειρά ετών πρόεδρό του:

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19.

Ο θάνατός του προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο της οικογένειας του στίβου, αλλά του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, δεδομένο του ότι για περισσότερα από 50 χρονιά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν.

Ο Βασίλης Σεβαστής μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε με συνέπεια, αγάπη και υπευθυνότητα τις εθελοντικές υπηρεσίες του στην ομοσπονδία, την οποία τίμησε, υποστήριξε, αγάπησε όσα λίγα πράγματα στη ζωή του.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ομοσπονδίας εκφράζουν την ατέρμονη θλίψη τους για την απώλεια του Σεβαστή και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Ο Βασίλης Σεβαστής θα έχει για πάντα μια θέση στην οικογένεια του Ελληνικού στίβου.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του 10άθλου. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και φυσικά αθλητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κάλυμνο και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε ως αθλητής του Πανιωνίου.

Το 1971 αναδείχθηκε “χρυσός” στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, ενώ ένα χρόνο μετά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη.

Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου κατέλαβε την 19η θέση με 6.120 βαθμούς. Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο 10αθλο με 7.043 β. το 1970 και 7.312 το 1972.

Την περίοδο 1980-1983 ήταν διευθυντής του εθνικού σταδίου Πάτρας, προπονητής στίβου των σωματείων Ολυμπιάδα, ΕΑ Πατρών καθώς και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου το διάστημα 1983-1984. Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ και Εθνικός Προπονητής.

Ανέλαβε την ηγεσία της ομοσπονδίας το 1997 και κατάφερε να την αναγεννήσει σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της θητείας ως πρόεδρος και από το 2012 κι έπειτα από τη θέση του γενικού γραμματέα θεσπίστηκαν μια σειρά από δράσεις, που άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας και ροής της ομοσπονδίας.

Η προσφορά του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει ο θάνατος του δυσαναπλήρωτο.»

Συνοπτικό βιογραφικό:

➺ Καθηγητής φυσικής αγωγής στην δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 1975 έως το 2004.
➺ Πρωταθλητής Ελλάδος στο 10θλο (1968-1975)
➺ Κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στο 10αθλο με 7.043 (1970) και 7.312 (1972).
➺ 1ος Μεσογειονίκης 1971 στο 10αθλο με 7.222β
➺ 3ος Βαλκανιονίκης στο δέκαθλο στο 1972 με 7.226β
➺ 19ος Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού του 1969 με 6.768 β.
➺ Πρωταθλητής ανδρών 1969 (6.775 β.) και 1974 (7.053β.)

➺ Εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1997-2012) και γενικός γραμματέας (2012-2021)
➺ Εκλεγμένο μέλος της ΕΟΕ (2001-2012 )
➺ Εκλεγμένος πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης (2001-2007)
➺ Εκτελεστικός αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Κυπέλλου στίβου (ΑΘΗΝΑ 2006)
➺ Πρόεδρος εκτελεστικής επιτροπής του τελικού των Γκραν Πρι (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2009)
➺ Πρόεδρος εκτελεστικής επιτροπής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων

Συλλυπητήρια και από την Ε.Γ.Ο.

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε εξέδωσε και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή:

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο. εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή, ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τον στίβο και τον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Ο εκλιπών, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 72 ετών έπειτα από μεγάλη μάχη με τη νόσο του κορωνοϊού, υπήρξε πρωταθλητής του δεκάθλου στις δεκαετίες του ’60 και ’70.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 μέχρι το 2011 και Γενικός Γραμματέας στην συνέχεια, ενώ στις πρόσφατες εκλογές της αρχαιότερης αθλητικής Ομοσπονδίας της χώρας εξελέγη τακτικός εκπρόσωπός της στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εκ μέρους της οικογένειας της Ελληνικής Γυμναστικής, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Σεβαστή και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πενθεί για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή

Κίνημα Αλλαγής: Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος Αθλητής και Μαχητής

«Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος Αθλητής και Μαχητής στη ζωή Βασίλης Σεβαστής. Αμέτρητοι οι αγώνες του στους στίβους με χαρές και λύπες. Αμέτρητοι οι αγώνες του για την ανάπτυξη και προβολή του ΣΕΓΑΣ. Αμέτρητοι οι αγώνες του για την Ελληνική Νεολαία.

Αμέτρητοι οι αγώνες του για Δημοκρατικό Αθλητισμό! Σήμερα δεν αναγνωρίζουμε τον θάνατο, αναγνωρίζουμε τη ζωή, γιατί θα είναι πάντα ζωντανός στην ιστορία του Κλασικού Αθλητισμού, με χρυσά γράμματα.

Τι να περιγράψει κάποιος για τον ακέραιο χαρακτήρα του και την αγάπη του στην Οικογένεια. Καταθέτουμε την ειλικρινή αγάπη μας στην Οικογένειά του και στους αγαπημένους του. Βασίλη θα είσαι πάντα μαζί μας!»

ΚΚΕ: Βαθιά θλίψη

«Βαθιά θλίψη μας προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Βασίλη Σεβαστή. Κορυφαίος δεκαθλητής της γενιάς του και επί χρόνια διοικητικό στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, ξεχώρισε για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στίβο, στον οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.»

karta antonis garden

Rabona ad