“Δε βγαίνει” το πρωτάθλημα της Α1 λόγω… Εθνικής

ΟΑΧ | 26 Ιανουαρίου 2021, 20:36

Πρακτικό ζήτημα με το πώς θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών προκύπτει εν όψει της απόφασης κιόλας που πρόκειται να λάβει για την επανεκκίνηση του την Παρασκευή η επιτροπή λοιμωξιόλογων. Επί της ουσίας, οι ημερομηνίες δε βγαίνουν...

Αυτό θα προκύψει στην περίπτωση που η Ελλάδα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πάρει την πρόκριση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί η προετοιμασία να προσαρμοστεί στα μέτρα της Εθνικής ομάδας. Μια προετοιμασία που θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον 40 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, όπερ σημαίνει ότι το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μάξιμουμ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι τις 10 Μαΐου.

Συνυπολογίζοντας ότι απομένουν ακόμα 19 αγωνιστικές, αφού έχουν διεξαχθεί μόλις 3 επί συνόλου 22 ακόμη και στο ενδεχόμενο που εξαντληθούν οι Τετάρτες, το πρόγραμμα ουσιαστικά δεν βγαίνει!

Ετσι, μπορεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων ν’ ανάψει μεν το πράσινο φως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, από την άλλη αυτό πρακτικά είναι αδύνατο να παιχτεί μέχρι το τέλος ενώ ειδικότερα δεν μπορεί να γίνει λόγος για αγώνες πλέι οφ…

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα γνωρίζει εάν θα βρίσκεται στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις αρχές του επόμενου μήνα και ειδικότερα στις 6 Φεβρουαρίου.

karta antonis garden