“Χτύπημα” στον ελλ. στίβο με την απώλεια Ακριβάκη…

Στίβος | 27 Νοεμβρίου 2020, 12:31

Ενα τραγικό γεγονός κάνει γνωστό ο ΣΕΓΑΣ, καθώς ο προπονητής, Πέτρος Ακριβάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 41 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Πρόκειται για ένα χτύπημα για την οικογένεια του ελληνικού στίβου...

Ο εκλιπών ήταν προπονητής των ρίψεων, με σπουδαίες και σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του, με προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Η αναφορά που κάνει ο ΣΕΓΑΣ είναι η εξής:

Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προπονητή Πέτρου Ακριβάκη. Ο μόλις 41 ετών προπονητής έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης χτυπημένος τα τελευταία χρόνια από την επάρατο νόσο.

Ο Ακριβάκης συνεργάστηκε με την ομοσπονδία από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, ενώ ως τεχνικός συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με την Σάββα Λίκα με την οποία κατάφεραν να σημειώσουν πολλές επιτυχίες.

Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα των ρίψεων, όπως ο Σπύρος Λεμπέσης, η Βαγγελιώ Σοφάνη, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο Ανδρέας Αναστασόπουλος, η Μάγδα Κομότογλου, ενώ αυτή την εποχή γύμναζε μεταξύ άλλων την ακοντίστρια Αφροδίτη Μανιού και τον δισκοβόλο Μιχάλη Καρτσίνη.

Γιος ενός εκ των κορυφαίων προπονητών ρίψεων, που πέρασαν από τη χώρα, του Νίκου Ακριβάκη, δε θα μπορούσε να μην είχε ασχοληθεί με τη δισκοβολία, αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε σε νεαρή ηλικία, με συμμετοχές στην εθνική ομάδα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει την βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Επίσης, εκτός του ΣΕΓΑΣ θερμά συλλυπητήρια εκφράζει ο συνάδελφος του και προπονητής στον Ελευθέριο Βενιζέλο, Κωστής Παπαμαρκάκης.

karta antonis garden