“Χρυσός” ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό

Στίβος | 5 Μαρτίου 2021, 22:46

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο 23χρονος άλτης ήταν εξ’ αρχής το μεγάλο φαβορί, αλλά το πρόβλημα στο γόνατο δεν του επέτρεψε να προπονηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Με ένα άλμα στα 8,35 μέτρα, “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους.

Ο Τεντόγλου έγινε ο πρώτος αθλητής στη ιστορία του αγωνίσματος που επικρατεί με ένα μόλις έγκυρο άλμα, από το σύνολο των τριών που επέλεξε να εκτελέσει. Ο τέταρτος στην ιστορία της διοργάνωσης που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο -ο δεύτερος από το 1990 κι έπειτα που η διοργάνωση διεξάγεται ανά δύο χρόνια- και ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο.

Παράλληλα διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα στην Ευρώπη, αφού είναι νικητής από το 2018 στο Βερολίνο. Ο 23χρονος άλτης χάρισε στη χώρα μας το 7ο χρυσό της μετάλλιο στην διοργάνωση και το 34ο στο σύνολο κι έγινε ο πρώτος Έλληνας (μετά την Κατερίνα Θάνου), που έχει στην κατοχή του δύο χρυσά μετάλλια.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος όπως και το 2019 στη Γλασκόβη έτσι και στο Τορούν, ήταν δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου. Ο Σουηδός στο τρίτο του άλμα έκανε 8,31 μέτρα και πέτυχε Εθνικό ρεκόρ.

Παρόλα αυτά στις προσπάθειες που ακολούθησαν δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο και να απειλήσει τον Έλληνα αθλητή. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβει ο Φινλανδός Πούλι με επίδοση 8,24. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (06/03).

Οι δηλώσεις του “χρυσού” αθλητή

«Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς εξ αρχής ο στόχος μου ήταν να επικρατήσω στον αγώνα και το κατάφερα παρά τις δυσκολίες, που είχα. Χρειάστηκε να αφήσω άλματα, να κάνω λίγες προσπάθειες, κάτι που δεν μου αρέσει γενικά, αφού θέλω να είμαι στον αγώνα και να κάνω όλες τις προσπάθειες.

Ο λόγος που ήθελα ένα άλμα ήταν να μην επιβαρύνω το γόνατο μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σε κατάσταση να πηδήσω 8,50 μ., αυτός ήταν και ο λόγος που είχαν τη σιγουριά της πρώτης προσπάθειας. Ομολογώ πως δεν περίμενα να πηδήσουν τόσο μακριά οι υπόλοιποι.

Πραγματικά έγινε από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει στην Ευρώπη. Δε μου αρέσει που δεν έκανα τον αγώνα μου όπως θα ήθελα και αναγκάστηκα να αφήσω άλματα. Του είχα πει ένα άλμα θα κάνω και θα επικρατήσω, δε με πίστεψε. Δε συνηθίζω να κάνω τα μεγάλα άλματα στις πρώτες προσπάθειες και αυτός ήταν ο λόγος που αντέδρασε έτσι.»

karta antonis garden