“Χρυσός” με ρεκόρ ο Φραντζεσκάκης

Στίβος | 9 Μαΐου 2021, 21:06

Εντυπωσιακός ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στο Σπλιτ της Κροατίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με βολή στα 75,10 μέτρα, επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Ο Χανιώτης αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έδειξε ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,46, ήταν άκυρος στην δεύτερη, τέταρτη και έκτη του προσπάθεια, πέτυχε 72,85 στην τρίτη και 75,10 μέτρα στην πέμπτη του βολή.

«Κυνηγάω το Ολυμπιακό όριο, περίμενα πως σήμερα θα κατάφερνα να το πετύχω, οι συνθήκες ήταν καλές, όπως και ο κλωβός, ωστόσο η επίδοση δεν βγήκε. Θα συνεχίσω στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη. Ο στόχος είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς, ωστόσο βασικός στόχος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Φραντζεσκάκης.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 του 2019 έδειξε πως στο κοντινό μέλλον θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό του 76,78 μέτρα, που σημείωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Με τέτοιες τις επιδόσεις είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και παράλληλα να διατηρήσει θέση πρόκρισης στους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω του συστήματος κατάταξης.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής της κατηγορίας Κ20 Νταγουίντ Πιλάτ (Πολωνία) με 71,26 μέτρα και το χάλκινο ο Πορτογάλος Ρούμπεν Αντουνές με 71,05 μέτρα.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad