“Χρυσή” και πάλι η Στεφανίδη (video)

Στίβος | 4 Μαρτίου 2017, 23:50

Το πρώτο της χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε σήμερα στο Βελιγράδι η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ζυρίχη 2014, Πράγα 2015, Πόρτλαντ, Άμστερνταμ και Ρίο το 2016. Σειρά είχε το Βελιγράδι. Η Ελληνίδα πραγματοποίησε έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα, στην διάρκεια του οποίου έδειξε την αγωνιστική της ετοιμότητα και (κυρίως) την αγωνιστική της εμπειρία.

Η ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μ., ύψος στο οποίο έφτασε από τα 4,65 μέτρα. Ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,55 μ, με μια χαμένη προσπάθεια, που λίγο έλειψε να της στερήσει το χρυσό μετάλλιο. Εν συνεχεία πέρασε τα 4,65 μ, ύψος που την έβαλε στα μετάλλια.

Η Στεφανίδη επέλεξε να μην δοκιμάσει στα 4,70 μ. και 4,75 μ., ύψη που είχε ξεπεράσει με την πρώτη η Γερμανίδα και την έφερναν στην πρώτη θέση. Η απόφασή της την δικαίωσε, αφού η Ρίζιχ τα βρήκε σκούρα τόσο στο 4,80 μ. όπου έκανε ένα άλμα, όσο και στο 4,85 μ., όπου συνέχισε με δύο προσπάθειες.

Η Στεφανίδη στην συνέχεια ανέβηκε πάνω από τα 4,85 μ. κι έπειτα προσπάθησε να απειλήσει το ρεκόρ αγώνων της Ισινμπάγεβα, δοκιμάζοντας στο 4,91 μέτρα. 

Η Στεφανίδη ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στη Πράγα και πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, προκειμένου να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από το βιογραφικό της.

Μέσα σε όλα τα άλλα που πέτυχε σήμερα η Στεφανίδη ήταν και η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, αφού βελτίωσε το δικό της (4,82 μέτρα).

Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 29ο στο σύνολο. Η απονομή στο επί κοντώ των γυναικών θα γίνει την Κυριακή.

 

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana