“Χάλκινος” ο Μαμουλάκης στο 1ο Ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό τουρνουά σκακιού

Σκάκι | 6 Μαΐου 2021, 18:24

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ισοβάθμησε στην 3η θέση μεταξύ των μη τιτλούχων σκακιστών που συμμετείχαν στο 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την ηλεκτρονική απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, για την 3η θέση μεταξύ των μη Grand Maitr που έλαβαν μέρος στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, ολοκληρώθηκε και τυπικά η φάση των απονομών του 1ου Διαδικτυακού Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μαμουλάκης, πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο ΟΑΑ (το 1992 και το 1993), ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους αγώνες και ισοβάθμησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες.

Στους αγώνες συμμετείχαν 27 σκακιστές – Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από 15 χώρες. Άξιο αναφοράς το ότι με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα παραχωρήθηκε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη στους αγώνες.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον Κρητικό βουλευτή για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad