“Χάλκινος” ο Λιβανός στο Ευρωπαϊκό πίστας

Ποδηλασία | 12 Οκτωβρίου 2020, 20:33

Συνεχίζει τις... υψηλές πτήσεις σε διεθνές επίπεδο ο Κώστας Λιβανός, ο οποίος προσέθεσε στη συλλογή του το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας.

Ο Χανιώτης αθλητής του Τάλω ΑΝΕΚ Lines επικράτησε στους τελικούς για το χάλκινο μετάλλιο του Ρώσου Ντανίλα Μπουρλάκοβ με 2-0 κατακτώντας την τρίτη θέση, το χάλκινο μετάλλιο και μία ακόμη σπουδαία επιτυχία στο ενεργητικό του μετά τις περσινές του επιτυχίες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Ο 19χρονος ποδηλάτης έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο χρυσά μετάλλια στο σπριντ και στο κέιριν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, ενώ στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2019) είχε βρεθεί στην πρώτη θέση δύο φορές (1000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης και 200 μέτρα σπριντ).

Η ενημέρωση του σωματείου του:

«Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας για την Ελλάδα με τον Κώστα Λιβανό! Εξαιρετικός στους τελικούς για το χάλκινο μετάλλιο ο Χανιώτης πρωταθλητής του ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ κατάφερε με δύο καθαρές κούρσες να κάνει το 2-0 με αντίπαλο το Ρώσο αθλητή και να κατακτήσει την 3η θέση.»

Η ενημέρωση της ομοσπονδίας (ΕΟΠ):

«Με μία μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε η σημερινή 5η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας Εφήβων – Νεανίδων και U23. Συγκεκριμένα ο Κώστας Λιβανός κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο σπριντ U23, νικώντας τον Ρώσο Ντανίλα Μπουρλάκοφ με 2-0.»

Και η προσέγγιση του Παναγιώτη Μαρεντάκη στη νέα επιτυχία του Χανιώτη ποδηλάτη:

«Εξαιρετικός σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση κατάφερε o Κωνσταντίνος Λιβανός να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Μεγάλη χαρά και συγκίνηση για εμένα προσωπικά και ας μην τα κατάφερα να είμαι κοντά του.

Ευχαριστώ πολύ τον Βασιλόπουλο Λάμπρο που εδώ και τρία χρόνια είναι δίπλα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε και όλους όσοι υποστηρίζουν αυτή την τεράστια προσπάθεια του Κωνσταντίνου με έργα και πράξεις και όχι θεωρίες…»

Στην επιτυχία του Κώστα Λιβανού αναφέρθηκε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

karta antonis garden