“Απαιχτη” στην πεταλούδα η Ντουντουνάκη – “Χρυσός” και ο Παπαστάμος

Κολύμβηση | 11 Ιουνίου 2021, 11:56

Την κυριαρχία της στο αγώνισμα της πεταλούδας επιβεβαίωσε η Αννα Ντουντουνάκη. Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ., ενώ στην 1η θέση του βάθρου ανέβηκε και ο Απόστολος Παπαστάμος.

Δύο νέες μεγάλες διακρίσεις προέκυψαν έτσι για τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ντουντουνάκη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. πεταλούδα κατάφερε να τερματίσει πρώτη με μεγάλη άνεση και στο αγώνισμα των 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2:15.38, κατακτώντας έτσι τον 5ο της τίτλο σε αυτό το αγώνισμα στο θεσμό.

Από την άλλη, συναρπαστικός εξελίχθηκε ο τελικός στα 400μ. μικτή με τον Απόστολο Παπαστάμο να κατακτά την πρώτη θέση με επίδοση 4:20.21. Στις δηλώσεις του μάλιστα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο 20χρονος πρωταθλητής στάθηκε στον Δανιήλ Γιουρτζίδη, ο οποίος ακούμπησε τον τοίχο λίγα εκατοστά πριν από εκείνον, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε από τους κριτές για λανθασμένη κίνηση ποδιών.
«Ηταν μία εμφάνιση που πάνω κάτω περιμέναμε. Δε θέλω να μιλήσω για το χρόνο γιατί δεν είμαι προετοιμασμένος για την OPEN. Ηταν μία πολύ καλή κούρσα και με το Δανιήλ (Γιουρτζίδης) γιατί πραγματικά το αξίζει, έχει δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό. Δεν ξέρω τι έγινε στις λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που μετράει. Αυτό που μετρά, είναι αυτό που έβγαλε στην πισίνα και το ότι έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει το 4:20. Ως προς την προετοιμασία μας, η κορύφωση της προπόνησής μας θέλουμε να βγει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για τον επόμενο 1,5 μήνα, όπως κάναμε και πριν. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα πάμε σε άλλο αγώνα, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία», ήταν οι δηλώσεις από τον Παπαστάμο.

Τέλος, όσον αφορά τον Αλέξανδρο Κάχρη κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση στο αγώνισμα των 200μ. πεταλούδα με επίδοση 02:04.13.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η θέση/χρυσό: Ντουντουνάκη Αννα 200μ. πεταλούδα 02:15.38
1η θέση/χρυσό: Παπαστάμος Απόστολος 400μ. μικτή 04:20.21
5η θέση: Κάχρης Αλέξανδρος 200μ. πεταλούδα 02:04.13

 

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad