Η ψηφοφορία για το νέο σήμα της ΠΑΕ Χανιά και η “αποκάλυψη” Ψυλλάκη | video

Χανιά | 4 Οκτωβρίου 2022, 15:53

Μέσω ψηφοφορίας θα επιλεγεί από τον κόσμο το σήμα με το οποίο θα πορεύεται η ΠΑΕ Χανιά το επόμενο διάστημα, όταν και ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες.

/Bella Pizza

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης, γνωστοποίησε το… χαρμόσυνο για την πλειοψηφία των φίλων της ομάδας γεγονός, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την ένταξη του Νότη Ψυλλάκη στη διοικητική της οικογένεια.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την αναφορά στην εμπλοκή του Γιώργου Βρέντζου, ο οποίος όπως τόνισε ο Α. Ροκάκης, θα έχει εξωδιοικητικό ρόλο και δε θα αποκτήσει ούτε μετοχές της ΠΑΕ, ούτε θα μπει στο συμβούλιο.

Ειδικότερα, η αναφορά που έκανε προς τον κ. Βρέντζο ήταν η εξής: «Από φέτος θα είναι κοντά μας, στην οικογένεια των Χανίων, ο Γιώργος Βρέντζος. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω πάρα πολλά για τον Γιώργο Βρέντζο. Η επιτυχημένη του πορεία όσον αφορά την επαγγελματική του ιδιότητα, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Ελληνες τραπεζίτες στο εξωτερικό, αλλά και σε ό,τι αφορά την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο τα λένε όλα. Είναι γνωστό πως ήταν στον Εργοτέλη και έχουμε δει όλοι τις ικανότητές του. Σχετικά με την παρουσία του τώρα… Είμαστε πάρα πολλά χρόνια φίλοι και ανέκαθεν ανταλλάζαμε απόψεις για το ποδόσφαιρο, καθώς και τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. Επειδή πρέπει να καταλάβουν όλοι το τι έχει γίνει, τόσο εμείς στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη -και ειδικότερα οι άνθρωποι του Εργοτέλη στο Ηράκλειο- στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε μία συζήτηση με τον Γιώργο όπου του είχα προτείνει να έρθει να βοηθήσει στα Χανιά. Παρά την θετική του διάθεση μου ξεκαθάρισε με απόλυτη ευθύτητα και ειλικρίνεια ότι προτεραιότητα και μοναδικό του μέλημα ήταν να βρισκόταν λύση για την αγαπημένη του ομάδα, τον Εργοτέλη.

Δε μπορούσε και δεν ήθελε να κάνει τίποτε άλλο προτού εξαντλήσει την τελευταία πιθανότητα ώστε να σωθεί η ομάδα του. Μου υποσχέθηκε όμως ότι αν δε βρισκόταν κάποια λύση, τότε η μοναδική ομάδα η οποία θα ασχολούνταν θα ήταν τα Χανιά. Στα μέσα του Σεπτέμβρη όταν πλέον εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα για να βρεθεί λύση για την πολύπαθη και ιστορική ομάδα του Εργοτέλη, μιλήσαμε, συνεννοηθήκαμε και είπαμε ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Οι απόψεις μας είναι πολύ κοντά στα ποδοσφαιρικά ζητήματα κι έτσι συμφωνήσαμε. Είναι σημαντικό να πούμε ότι ο Γιώργος προς το παρόν δεν θα είναι μέτοχος, ούτε μέλος της διοίκησης, ούτε θα έχει κάποια θέση στην ομάδα. Θα μας βοηθήσει με τις γνώσεις του, την εμπειρία και τις γνωριμίες του εξωδιοικητικά. Τον καλωσορίζω λοιπόν στην μεγάλη οικογένεια των Χανίων και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που πάντα βάζαμε και φέτος θα βάλουμε».

Οσον αφορά τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟΧ η εμπλοκή του σηματοδοτεί το περαιτέρω άνοιγμα στην… αοχίτικη πλευρά της πόλης, με την αισιοδοξία να είναι μεγάλη ότι η νέα – όπως τη χαρακτήρισε ο Α. Ροκάκης – προσπάθεια να αγκαλιαστεί από περισσότερους Χανιώτες και η ομάδα να πάει εκεί που της αξίζει.

Προλογίζοντας τον, ο κ. Ροκάκης σημείωσε πως «είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός ο ερχομός του αγαπητού φίλου και συνεργάτη, Νότη Ψυλλάκη στη διοίκηση της ομάδας. Την αγάπη του για το ποδόσφαιρο τη γνωρίζετε όλοι και επίσης για τον Α.Ο. Χανιά στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος και είναι επίτιμος πρόεδρος όπως επίσης γνωρίζετε. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Νότης Ψυλλάκης έρχεται μαζί μας συμπορευόμενος στις προσπάθειες, στην αγάπη μας και το όραμα μας», κατέληξε.

Ο Ν. Ψυλλάκης δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, εκθείασε τους Αντ. Ροκάκη και Γ. Βρέντζο, προαναγγέλλοντας και συμμετοχή ιστορικών στελεχών του ΑΟΧ και επιφανών Χανιωτών στο εγχείρημα αυτό.

«Ευχαριστώ πολύ τον καλό μου φίλο, Αντώνη Ροκάκη για την πρόσκληση, την πρόταση και τη διάθεση να συνεργαστούμε έτσι ώστε το εγχείρημα που αφορά το ποδόσφαιρο στα Χανιά να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, να έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση και εν τέλει να ευοδωθούν οι στόχοι και να τελεσφορήσει, κατακτώντας υψηλότερες κορυφές απ’ ό,τι μέχρι σήμερα. Οπως γνωρίζετε, ένα ζήτημα που αποτελούσε αγκάθι ήταν το θέμα του σήματος. Γι’ αυτό υπάρχει η συμφωνία και η καλή διάθεση έτσι ώστε να γίνει μία κίνηση που θα αγκαλιάσει περισσότερο το σύνολο των Χανιωτών φιλάθλων και θα εκφράσει ιδεολογικά και συναισθηματικά επίσης με ακόμα πληρέστερο τρόπο το σύνολο των Χανιωτών φιλάθλων. Προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα στον φίλο μου Αντώνη Ροκάκη, τον πρόεδρο της ομάδας, το γεγονός ότι απεδείχθη, πρώτον, χαλκέντερος σ’ έναν χώρο εξαιρετικά δύσκολο όπως όλοι ξέρουμε και, δεύτερον, ότι η ομάδα κατόρθωσε να έχει υψηλά αγωνιστικά στάνταρ χωρίς να λοιδορηθεί και να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των ομάδων εκείνων στις οποίες κυριαρχούν όπως επίσης όλοι ξέρουμε διάφορα λαμόγια, που λυμαίνονται το χώρο και απαξιώνουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί θέλω σαν Χανιώτης να είμαι υπερήφανος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ταυτίζεται με το Νομό και νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια μέχρι σήμερα έχει τα εχέγγυα λόγω της διαδρομής της να πάει ακόμα πιο μακριά με τον ίδιο καθαρό τρόπο.

Από την πλευρά μου σαν επίτιμος πρόεδρος του Α.Ο. Χανιά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να συμπράξουν, να συνεπικουρήσουν στο εγχείρημα αυτό μια σειρά από ιστορικά στελέχη του Α.Ο. Χανιά, αλλά και διακεκριμένοι Χανιώτες, που μπορούν και οικονομικά και κοινωνικά και ποδοσφαιρικά σε επίπεδο γνώσεων να βοηθήσουν έτσι ώστε να έχουμε μία ομάδα ακόμα πιο δυνατή. Προσωπικά, για μένα, ο Α.Ο. Χανιά είναι μία αυταξία, όμως μιλάμε πλέον για την ΠΑΕ Χανιά, που είναι άρρηκτα δεμένη με το ιστορικό της παρελθόν, δηλαδή τον Α.Ο. Χανιά και με την ΠΑΕ Κισσαμικός που συνασπίστηκαν για να γίνει αυτή η προσπάθεια. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ούτε τι θέση έχουμε σε αυτό το εγχείρημα, ούτε προέχει το παρελθόν, αυτό που προέχει είναι το μέλλον. Εφόσον το μέλλον διακρίνεται από αλληλεγγύη, ενότητα, καθαρή διάθεση και ασφαλώς από αγωνιστικό φρόνημα πιστεύω ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα από τα ήδη σπουδαία που έχει πετύχει μέχρι σήμερα η ΠΑΕ Χανιά. Η προσπάθεια μας είναι το γήπεδο να γεμίσει με κόσμο και νομίζω ότι ήδη αυτή αξίζει να χειροκροτηθεί και να ενισχυθεί περισσότερο γιατί άνθρωποι έχουν πονέσει γι’ αυτήν, έχουν ματώσει οικονομικά, με πρώτο τον πρόεδρο της ομάδας, αλλά και μία σειρά από ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα βοήθησαν. Στόχος μας είναι το γήπεδο να σφύζει από κόσμο, ξεκινώντας με τα διαρκείας, που η διοίκηση της ομάδας θ’ ανακοινώσει το χρόνο έναρξης διακίνησης τους και πιστεύω ότι όλοι θα αγκαλιάσουμε την προσπάθεια».

Ο Ροκάκης ανακοινώνει αλλαγή σήματος

ΤΟ ΣΗΜΑ

Σε ό,τι αφορά την αναφορά για το σήμα της ομάδας, ο κ. Ροκάκης τόνισε πως η απόφαση έχει ληφθεί για την αλλαγή του, επισημαίνοντας ότι έχει δώσει εντολή προς το νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ, Αρη Λυχναρά να προχωρήσει τη διαδικασία.

«Αφουγκραζόμενος την θέληση και επειδή αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα γιατί θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο γήπεδο, αλλά και δίπλα στην ομάδα από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας, ξεκινά σήμερα η διαδικασία αλλαγής του σήματος με τον τρόπο που είχαμε κάποια στιγμή συζητήσει», είπε ο κ. Ροκάκης, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο αναλυτικός: «Δηλαδή, μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο δημόσια τρία σήματα έτσι ώστε όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας να ψηφίσουν αυτό που θα είναι το επόμενο της ομάδας μας. Σήμερα κιόλας θα δώσω εντολή στο νομικό σύμβουλο της ομάδας μας, τον Αρη Λυχναρά, να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε ει δυνατόν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα -πράγμα όμως που δεν είμαστε 100% σε θέση να είμαστε σίγουροι, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν- να υλοποιηθεί. Δε σηκώνει πλέον να λείπει κανείς από αυτή την προσπάθεια. Τα Χανιά είναι η πόλη μας, είναι ο Νομός μας. Τα Χανιά ανέκαθεν ήταν μια πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά.

Δείτε πώς το athlitiko μετέδωσε ζωντανά με εικόνα και ήχο τη σημαντική για το μέλλον της ΠΑΕ Χανιά συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Ροκάκη, η οποία ξεκίνησε με τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟΧ, Νότη Ψυλλάκη στο πλευρό του.

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
KTEO Κρήτης
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad