Ψάχνει τρόπους επιβίωσης η Λίγκα

Football League 8 Μαΐου 2016, 10:45

Η οικονομική στενότητα έκανε και εφέτος την εμφάνισή της στο πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή (6/5) τα μέλη της διοργανώτριας συνεδρίασαν και κατέθεσαν προτάσεις, ώστε να δοθούν λύσεις στο αδιέξοδο που παρατηρείται.

Στόχος της Football League είναι να βρει νέες πηγές εσόδων, για αυτό θα επιδιώξει να λάβει το ποσό που δικαιούται από την UEFA για τις υποδομές, αλλά και το ποσοστό που της αναλογεί από τη συμμετοχή των ομάδων σε παιχνίδια όπως στο ΠΡΟΠΟ. Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου εκφράστηκαν παράπονα για τα πρόστιμα λόγω των καρτών. Για παράδειγμα αν μια ομάδα πάρει πάνω από 5 κίτρινες σε ένα ματς, τιμωρείται με 1000 ευρώ. Έτσι ειπώθηκε ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν σε ταμείο της Football League, παρά στην Ομοσπονδία.

Από τα βασικά θέματα ήταν η πρόταση για τροποποίηση του κανονισμού στο θέμα των διαιτητών, ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ. Τα μέλη της Football League πρότειναν να γίνεται κλήρωση των διαιτητών και όχι ορισμός, αλλά και να μειωθούν κατά 20% τα έξοδα διαιτησίας. Επίσης η Λίγκα πρότεινε να δίνεται ένα περιθώριο 48 ωρών μετά τα παιχνίδια στη γηπεδούχο ομάδα να πληρώνει τα διαιτητικά έξοδα, ώστε να μην συμβούν ξανά καταστάσεις όπως στα Χανιά, όπου στο ματς με την Κέρκυρα ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα εις βάρος του ΑΟΧ, γιατί δεν είχε πληρωθεί όλα τα χρήματα του εξοδολογίου του. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομάδες της Β’ εθνικής είναι οι μόνες που αναγκάζονται να πληρώνουν μπροστά τους διαιτητές την ίδια στιγμή που στη Σούπερ Λίγκα όχι μόνο δεν ισχύει το ίδιο καθεστώς, αλλά οι ρέφερι είναι και απλήρωτοι επί μήνες!

Πρόταση για τροποποίηση κανονισμού έγινε και στο θέμα της διαδικασίας αδειοδότησης. Το σώμα πρότεινε αυτή να είναι πιο χαλαρή σε σχέση με φέτος για τις ΠΑΕ που θα βρίσκονται και την επόμενη σεζόν στη Football League.

Στη διοργανώτρια επιθυμούν να μην μπαίνουν σε επιτήρηση όλες οι ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο όσες από το Δεκέμβριο και μετά δείχνουν ότι είναι στο γκρουπ των διεκδικητών της ανόδου! Έτσι θεωρούν ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αφού δεν θα αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο οι πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, που είναι και αυτές που συνήθως έχουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

Ο Πανθρακικός και η Καλλονή, από εκεί και πέρα, που υποβιβάστηκαν στη Football League και θα λάβουν πριμ 200.000 ευρώ, προτάθηκε να μπουν στο τελευταίο γκρουπ εμπορικότητας, έτσι ώστε τα έσοδα να μοιραστούν ισομερώς. Τέλος, αποφασίστηκε η 32η αγωνιστική να γίνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 16:00. Η 33η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/05), ενώ η τελευταία, η 34η, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου. Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00.

Estrella
Auto KCS
Minetta Car Pack
xoriatiko
Papantonakis Cards