ΠΣΑΧ: Διεκδικούμε την επιστροφή στους αγώνες

Χάντμπολ 8 Νοεμβρίου 2020, 20:31

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης με την οποία ζητά από την Πολιτεία να επιτραπεί η επιστροφή αθλητών και ομάδων στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Αντίθετος στην απόφαση της ομοσπονδίας (ΟΧΕ) για την αναστολή όλων των διοργανώσεων χάντμπολ μέχρι και τη λήξη του Εθνικού lockdown δηλώνει ο ΠΣΑΧ. Η ανακοίνωσή του:

«Ο ΠΣΑΧ συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη μετά την νέα ΚΥΑ 07/11/20, στην οποία διευκρινίζονται τα εξής:

“Α. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή / και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Β. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα και της προετοιμασίας αθλητών για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα οποία πρόκειται να διεξαχθούν έως και τον Απρίλιο του 2021, με ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης των αντιστοίχων Ομοσπονδιών τους”.

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της αναστολής όλων των διοργανώσεων από την πλευρά της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, παραθέτοντας μία ευχετήρια ανακοίνωση για καλή δύναμη χωρίς καμία άλλη διευκρινιστική εξήγηση. Συνειδητοποιούμε λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης από την ΟΧΕ.

Συνεπώς, ο ΠΣΑΧ αποφάσισε και ζητά τη σύγκληση τηλεδιάσκεψης άμεσα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, των σωματείων, της ΚΕΔ / ΟΧΕ, του ΣΥΠΧΕ και του ΠΣΑΧ. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι πρώτον η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το μέλλον του αθλήματος μας.

Δεύτερον, θα θέλαμε από την ΟΧΕ να διευκρινίσει προς όλους τους φορείς του αθλήματος τα εμπόδια που τέθηκαν προς αυτήν και γιατί τόσο σύντομα μπήκε λουκέτο στο άθλημα την ίδια ώρα, που είδαμε ότι η ροή των εξελίξεων συνεχίζεται. Τέλος, θα θέλαμε να γνωστοποιηθεί σε όλη τη χαντμπολική κοινότητα η θέση των προπονητών μέσω του αρμόδιου οργάνου τους για τη διαφύλαξη της υγείας (ψυχικής και σωματικής) των αθλητριών/ αθλητών τους.

Το ίδιο θα λέγαμε και για τα σωματεία που αναμφίβολα οι αθλήτριες / αθλητές που τα στελεχώνουν αποτελούν “περιουσία” τους για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, έχουν επενδύσει σε αυτές και αυτούς και μια δεύτερη καραντίνα θα συνεπαγόταν ενδεχόμενη φθορά της περιουσίας αυτής.

Διεκδικούμε μέσα από κοινές αποφάσεις και μέχρι εξαντλήσεως των πιθανοτήτων μέσα από την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου (ΚΥΑ, 7/11/2020) την επιστροφή όχι μόνο στους αγώνες αλλά επιτακτικότερα στις προπονήσεις. Ένας λόγος παραπάνω και για την κάλυψη των προπονητικών αναγκών των ομάδων που πρόκειται να αγωνιστούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σ.σ. ΑΕΚ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ και ΠΑΟΚ) αλλά και των μελών της Εθνικής μας Ομάδας ανδρών και γυναικών με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων και τη διαφύλαξη της καλής εικόνας του αθλήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο το χάντμπολ θα πρέπει να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής του αθλητισμού και να σηκώσει τα χέρια ψηλά σε κάθε δυσκολία και επιτέλους να υπάρξει μέριμνα, πρόβλεψη και ετοιμότητα για λύσεις μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αναγκών σε έκτακτες και μη περιπτώσεις.

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Χ.»

karta antonis garden