Πρώτος και σε τουρνουά στο Σαν Φρανσίσκο ο Θεοδώρου

Σκάκι | 15 Σεπτεμβρίου 2023, 11:20

Μετά το Σεντ Λούις ο Νικόλας Θεοδώρου αναδείχτηκε νικητής σε ένα ακόμα τουρνουά σκακιού, το οποίο διεξήχθη στις ΗΠΑ.

KTEO Κρήτης

Αυτή τη φορά, αυτό συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο, με τον σκακιστή της ΣΑΧ Σαμαριά να δείχνει και πάλι τις μεγάλες του δυνατότητες.

Η ανακοίνωση από τον σκακιστικό σύλλογο των Χανίων έχει ως εξής:

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για τη μεγάλη επιτυχία του Νικόλα Θεοδώρου στο St. Louis και αμέσως την διαδέχτηκε μια άλλα μεγάλη επιτυχία του! Βέβαια για τον Νικόλα τι να πούμε… Είναι και η σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει έτσι ώστε να χρειάζεται να ψάχνεις αρκετά για να ανακαλύψεις τις αγωνιστικές του δραστηριότητες και επιτυχίες.

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτέμβρη συμμετείχε σε ένα ισχυρό διεθνές σκακιστικό τουρνουά στο Σαν Φρανσίσκο. Στους αγώνες συμμετείχαν 80 παίκτες από τους οποίους οι 20 είχαν τον τίτλο του GM. Ο Νικόλας με 7 βαθμούς και έχοντας απόδοση ΕΛΟ 2722, ισοβάθμησε με τον Περουβιανό GM Cordova Emilio αλλά έχοντας καλύτερα κριτήρια κατέκτησε την 1η θέση. Στην 3η θέση ήταν ο GM Quesada Perez από την Κούβα.

Με τη νίκη του αυτή ο Νικόλας εκτός από το χρηματικό έπαθλο κέρδισε άλλες 15 μονάδες ΕΛΟ έχοντας πλέον τρέχον ΕΛΟ 2619!

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα πάντως και μας κάνει περήφανους να βλέπουμε έναν παίκτη που αγωνίζεται με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ να διαγράφει μία τέτοια εντυπωσιακή πορεία στο εξωτερικό! Σίγουρα με έντονο ενδιαφέρον αναμένουμε τη νέα του αγωνιστική πρόκληση που είναι η συμμετοχή του στο Grand Swiss της FIDE.

Ίλιγγο προκαλούν τα ΕΛΟ των παικτών που συμμετέχουν βλέποντας 21 παίκτες πάνω από 2700! Caruana, Nakamura, Firouzja, Giri, Aronian είναι μερικοί από αυτούς σε μία διοργάνωση που σίγουρα θα μας καθηλώσει στις live μεταδόσεις! Μία νέα μεγάλη πρόκληση για τον Νικόλα και ίσως η μεγαλύτερη της μέχρι τώρα σκακιστικής του πορείας. Το τουρνουά αυτό ξεκινάει στις 25 Οκτώβρη στο Isle of Man και το link για τη διοργάνωση είναι το παρακάτω:

https://chess-results.com/tnr793016.aspx

Συγχαρητήρια και πάλι Νικόλα και σου ευχόμαστε για άλλη μια φορά να είσαι καλά και να μας χαρίζεις πάντα τέτοιες επιτυχίες!

 

 

 

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad