Πρώτο του χατ-τρικ στα Χανιά!

Αστέρας Μανολιόπουλου | 22 Οκτωβρίου 2016, 12:01

Το πρώτο του χατ-τρικ στα Χανιά σημείωσε την περασμένη αγωνιστική στο παιχνίδι του Αστέρα Μανολιόπουλου με την Ασπίδα, ο Ραφαήλ Τσιριβάκος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του με 5-0.

ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ… ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

tsirivakos 4

Ο Τσιριβάκος (γενν. 1-4-1994) κατάγεται από την Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες των Σουρμένων. Εκεί, σε ηλικία 15 ετών προωθείται στην πρώτη ομάδα όπου αγωνίζεται για τρία χρόνια στο Α’ τοπικό.

tsirivakos 5

Αποτέλεσε μέλος και των μικτών ομάδων της Αθήνας, ενώ στα 18 του μετακομίζει στα Χανιά, μετά την είσοδο του στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Στα Χανιά, έχει αγωνιστεί μονάχα για λογαριασμό του Αστέρα Μανολιόπουλου, όπου φέτος αποτελεί ένα από τα βασικά επιθετικά “όπλα” στην γραμμή κρούσης της ομάδας του Χρήστου Παπαδογιάννη.

«Μέσα από την ομαδική συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα φέτος»

tsirivakos 2

Διαβάστε τι δήλωσε ο Τσιριβάκος στο athlitiko.gr για την παρουσία του στα Χανιά, αλλά και τις διαφορές μεταξύ των τοπικών πρωταθλημάτων των Χανίων και της Αθήνας.

Πρώτο χατ τρικ για σένα στα Χανιά, 2η νίκη για τον Αστέρα στο πρωτάθλημα.

Είναι το πρώτο μου χατ τρικ στα Χανιά και χαίρομαι που η ομάδα μου πήρε τους τρεις βαθμούς και βοήθησα και εγώ σε αυτό. Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ, αλλά το ότι παίξαμε ωραία μπάλα και το ευχαριστηθήκαμε πάνω από όλα.

Ποιο είναι ο στόχος του Αστέρα, αλλά και οι δικοί σου για την φετινή σεζόν;

Στόχος είναι να βελτιώνομαι σε κάθε προπόνηση, εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πιστεύω πολύ στους συμπαίκτες μου και θεωρώ ότι μέσα από την ομαδική συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα φέτος. Εγώ θέλω να γίνομαι καλύτερος μέσα από την προπόνηση και να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται.

tsirivakos 3

Πέρυσι αγωνίστηκες περισσότερο στη μεσαία γραμμή, φέτος ο κ.Παπαδογιάννης σε χρησιμοποιεί πιο πολύ στην κορυφή της επίθεσης. Ποιος ρόλος νομίζεις σου ταιριάζει;

Θεωρώ ότι σαν δεκάρι πρέπει να δημιουργώ και να δίνω την τελική πάσα, ενώ φέτος που είμαι κυρίως φορ πρέπει να παίρνω την τελική πάσα για να σκοράρω. Θεωρώ ότι και οι δύο ρόλοι μου ταιριάζουνε και θα αγωνίζομαι κάθε φορά όπου μου πει ο προπονητής.

Πριν μετακομίσεις στα Χανιά, αγωνίστηκες στην Αθήνα. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων;

Το επίπεδο της Αθήνας είναι καλύτερο και είναι λογικό γιατί υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, έτσι υπάρχει και καλύτερο πρωτάθλημα. Οι ομάδες δουλεύουν σε πιο επαγγελματικά πρότυπα, ωστόσο το πρωτάθλημα των Χανίων είναι πολύ καλό με αξιόλογους παίκτες και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία, έτσι γίνεται πιο ελκυστικό στον κόσμο.

Επιμέλεια: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης

karta antonis garden