Προτείνει 4 γύρους ή play off

ΟΑΧ | 18 Σεπτεμβρίου 2016, 12:46

Σε συνέχεια του χτεσινού ρεπορτάζ μας, ο ΟΑΧ απέστειλε αίτημα στην ΕΚΑΣΚ για αλλαγή διεξαγωγής του πρωταθλήματος γυναικών, δεδομένης της μείωσης των ομάδων σε τέσσερις.

Η επιστολή του ΟΑΧ αναφέρει:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σας με αρ.πρωτ.125 για την νέα κλήρωση του πρωταθλήματος Γυναικών ΕΚΑΣΚ ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων αιτείται τα εξής:

Μετά την άνοδο της Γυναικείας ομάδας του Αρκαδίου και την αποχώρηση της Γυναικείας ομάδας του Πλατανιά, το Γυναικείο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ΕΚΑΣΚ κινδυνεύει να απαξιωθεί. Οι τέσσερις (4) ομάδες που έχουν απομείνει, με το σύστημα διεξαγωγής που είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα έξι (6) αγώνων το οποίο όχι μόνο δεν βοηθάει την τελική πρωταθλήτρια Κρήτης εν όψη των μπαράζ ανόδου αλλά απαξιώνει πλήρως το Γυναικείο μπάσκετ στην Κρήτη.

Έχοντας την σύμφωνη γνώμη και άλλων σωματείων που συμμετέχουν στο γυναικείο πρωτάθλημα Κρήτης προτείνουμε κατά την κλήρωση της Δευτέρας 19/6/16, να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής , με την προσθήκη είτε τεσσάρων γύρων είτε PLAY OFF.

Έτσι το νέο πρωτάθλημα θα έχει τουλάχιστον 12 αγώνες και με το δεδομένο ότι όλες οι ομάδες απαρτίζονται από μικρές αθλήτριες θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρίες και να προετοιμαστεί καλύτερα η πρωταθλήτρια Κρήτης για τα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Με γνώμονα το συμφέρον του Κρητικού μπάσκετ πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητος ο ορισμός νέου τρόπου διεξαγωγής του Γυναικείου πρωταθλήματος ώστε να αποδειχθεί για μία ακόμα φορά ότι κύριος στόχος είναι ο αθλητισμός και το «ευ αγωνίζεσθαι» !

zgas

Rabona ad