Πρωταθλήτριες Β’ Εθνικής στο πινγκ πονγκ οι γυναίκες του ΟΑΧ

Πινγκ Πονγκ | 4 Μαρτίου 2023, 23:00

Η ομάδα ανδρών πινγκ πονγκ του ΟΑΧ μπορεί να υποβιβάστηκε από την Α1, ωστόσο με την άνοδο στην Α2 φλερτάρει η γυναικεία, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στη Β’ Εθνική.

KTEO Κρήτης

Μια νέα μεγάλη διάκριση ετοιμάζεται έτσι να “γράψει” ο ΟΑΧ, καθώς το γυναικείο τμήμα του συλλόγου θα παίξει σε παιχνίδια μπαράζ για να διεκδικήσει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2. Αυτό προκύπτει από την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μέσω των αγώνων κατάταξης που διεξήχθησαν αυτό το Σάββατο στο ΣΕΦ.

Η ενημέρωση από τον ΟΑ Χανίων έχει ως εξής:

Μία πολύ μεγάλη επιτυχία κατάφερε να σφραγίσει ο ΟΑ Χανίων, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική γυναικών πινγκ πονγκ! Επόμενο βήμα η διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 μέσω των μπαράζ.

Ο ΟΑΧ κατάφερε να φτάσει σε αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία μέσω των αγώνων τελικής κατάταξης που δόθηκαν το Σάββατο (4/3) στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί, μπόρεσε να σημειώσει δύο νίκες, καταβάλλοντας την αντίσταση του Ηρακλείου Αττικής με 4-1 ενώ στη συνέχεια επικράτησε των Ταταύλα με 4-1.

Στο ρόστερ του ΟΑ Χανίων βρίσκεται φέτος η Αρχοντούλα Βολακάκη, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας, η μοναδική Ελληνίδα με συμμετοχή στο απλό γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες, που έχει αναδείξει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η Βολακάκη είχε από 2 νίκες στα ματς με Ηράκλειο Αττικής και Ταταύλα.

Βασικές ήταν επίσης οι Χανιώτισσες και πολλά υποσχόμενες, Ζωή Καζάκου (1 νίκη στον τελικό και 2 στον ημιτελικό) και Στέλλα Μαυροματάκη (1 νίκη στον τελικό).

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν συμμετοχή ακόμα η Δέσποινα Κανταρά, η Μαρία Φρυτάκη, η Αφροδίτη Μαρούλη και η Κινέζα Zhihua Zhang, ενώ προπονητής είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης.

Εκτός από τον ΟΑΧ την άνοδο στην Α2 θα διεκδικήσουν επίσης τα Ταταύλα.

Να σημειωθεί ότι με το τέλος των αγώνων ακολούθησε η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στα κορίτσια του ΟΑΧ από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Κώστα Παπαγεωργίου.

manolikakis

Rabona ad