Πρωταθλητές ο Καλογρίδης και η Χριστοδούλου στα Χανιά

Σκάκι | 22 Ιουλίου 2021, 18:46

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ. (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα σκακιού Εφήβων - Νεανίδων 2021 μέχρι 18 ετών.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν κι έφεραν εις πέρας από κοινού η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 21 Ιουλίου κι έλαβαν μέρος 76 σκακιστές και σκακίστριες από 34 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Εφήβους αναδείχθηκε (μετά την άρση της ισοβαθμίας) ο Αντώνης Καλογρίδης με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Δεύτερος ο Μάρκος Καζάκος, ο οποίος συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς αλλά έχασε στην μεταξύ τους παρτίδα (1ο κριτήριο ισοβαθμίας).

Όσον αφορά την τρίτη θέση είχαμε ισοβαθμία πέντε σκακιστών (με 6 βαθμούς) και μετά την άρση των ισοβαθμιών το χάλκινο μετάλλιο “πήγε” στον Νικόλαο Σπυράτο.

Σε επίπεδο Νεανίδων ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της Γεωργίας Χριστοδούλου με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Δεύτερη η Βάια Τσεκούρα, η οποία ισοβάθμησε με τη Χριστοδούλου, αλλά ηττήθηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι (1ο κριτήριο ισοβαθμίας). Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελένη Μπανιά με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.

JoyMachine

Rabona ad