Πρωτάθλημα παρωδία. H χειρότερη Football League όλων των εποχών

Αντώνης Μουντάκης | 13 Απρ 2016, 15:51

Επτά αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Football League που δεν θα λείψει από κανέναν!

Η πάλαι ποτέ Β’ Εθνική που πολλές φορές εξελίσσονταν σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα (ενίοτε και πιο ενδιαφέρον) από τη Σούπερ Λίγκα, πνέει τα λοίσθια.

Και δεν αναφερόμαστε για το οικτρό θέαμα των περισσότερων αγώνων, όπου τα γκολ μπαίνουν με το σταγονόμετρο και καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει για την απόδοσή της (ακόμα και η πρωτοπόρος Λάρισα αποδοκιμάζεται από τους φίλους της).

Τα μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από τις 18 ομάδες, προβλήματα που… έρχονται από το παρελθόν και δεν προήλθαν από την φετινή παρουσία τους, έχουν προκαλέσει απίστευτο μπάχαλο στο πρωτάθλημα.

Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου αποχώρησαν εδώ και αρκετό καιρό, αν και όσο αγωνίζονταν είχαν δείξει ότι μπορούν άνετα να κατακτήσουν μια θέση στην πρώτη πεντάδα, ενώ το ίδιο ισχύει για την Παναχαϊκή που τις πρώτες αγωνιστικές βρίσκονταν ψηλά στη βαθμολογία, όμως μετά τις μαζικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών της και την προσωρινή περιθωριοποίηση της, βρέθηκε στην τελευταία θέση και ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί αφού θα ακολουθήσουν κι άλλες αφαιρέσεις βαθμών.

Βαθμοί όμως αφαιρέθηκαν πρόσφατα και από Καλλιθέα και Ζάκυνθο που δεν πέρασαν το τρίτο στάδιο της επιτήρησης.

Στη βαθμολογία έχουν ήδη αφαιρεθεί οι βαθμοί από τις τρεις ομάδες που δεν πέρασαν το τρίτο στάδιο της επιτήρησης, ενώ επίκειται και το τέταρτο στάδιο επιτήρησης που ενδεχομένως να προκαλέσει αφαίρεση βαθμών και για άλλες ομάδες.

Στα παραπάνω προσθέστε τις κατά καιρούς αποχές ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις (πρόσφατο παράδειγμα ο Παναιγιάλειος), αλλά και τις πειθαρχικές διώξεις για προκαθορισμούς αποτελεσμάτων για στοιχηματικούς λόγους, και το… γλυκό έδεσε!

*Εκδότης – Διευθυντής της εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες»

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.)

karta antonis garden

Rabona ad