Πρώτα τα Χανιά στο Παγκρήτιο σχολικό πρωτάθλημα

Σκάκι | 22 Μαρτίου 2016, 18:35

Την Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Πλατανιά Χανίων το 9ο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 64 ομάδες (4 μελής με τουλάχιστον ένα κορίτσι στη σύνθεσή τους) από 37 δημοτικά σχολεία και 8 γυμνάσια και λύκεια(κάθε σχολείο είχε δικαίωμα να εκπροσωπηθεί με έως και 3 διαφορετικές ομάδες).

Οι ομάδες προέρχονταν από τους 3 νομούς και συγκεκριμένα 41 ομάδες από το Νομό Χανίων, 11 ομάδες από το Νομό Ρεθύμνου και 12 ομάδες από το Νομό Ηρακλείου. Λόγω εντοπιότητας αλλά και λόγω ισχυρής παράδοσης τα Χανιά κυριάρχησαν στα μετάλλια με το 5ο, 14ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων να κατακτούν τις 3 πρώτες θέσεις αντίστοιχα στα δημοτικά σχολεία.

Στην 4η θέση βρέθηκε για πρώτη φορά ένα σχολείο με 4 κορίτσια στη σύνθεσή του, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (που μάλιστα η δεύτερή του ομάδα βρέθηκε επίσης ψηλά στην 16η θέση) ενώ την επτάδα που έδωσε πρόκριση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα συμπληρώνουν το 1ο ΔΣ Χανίων, το 6ο ΔΣ Ρεθύμνου και το 53ο ΔΣ Ηρακλείου.

Ο συνοδός 8 σχολικών ομάδων από το Ηράκλειο, ο προπονητής Κώστας Κλώκας του Ηράκλειο Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών, ανέφερε πως σε συνέχεια των μεγάλων αποτελεσμάτων στα Ατομικά Πρωταθλήματα Ανατολικής Κρήτης, οι δύο αυτές μεγάλες προκρίσεις από σχολεία του Ηρακλείου είναι άλλη μια ένδειξη πως κλείνει σιγά-σιγά η ψαλίδα που χωρίζει τις δύο πόλεις σε επίπεδο ανάπτυξης και αποτελεσμάτων και πως η δουλειά στα σχολεία ολοένα και βελτιώνεται.

Σημαντικότερο όλων όμως σε αυτή τη διοργάνωση είναι η δημιουργία πνεύματος ομάδας ακόμα και σε ένα ατομικό άθλημα όπως το σκάκι.

Στα γυμνάσια την 1η θέση κατέκτησε το 2ο Γυμνάσιο Χανίων και στα Λύκεια το 2ο Λύκειο Ηρακλείου. Στα άξια λόγου της διοργάνωσης ήταν και η παρουσία σχολείου (Κοκκίνη Χάνι) που όλη η τετράδα ήταν αδέρφια! Το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου τη σκυτάλη παίρνει το Ρέθυμνο με την διοργάνωση των Παγκρήτιων  Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων. Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στην Χαλκιδική.

karta antonis garden