Πρόκριση για ΟΦΣ Χανίων στο Κύπελλο Κρήτης 2017

Σκάκι | 27 Φεβρουαρίου 2017, 22:48

Την πρόκριση από τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Κρήτης 2017 πήρε ο Όμιλος Φίλων Σκακιού Χανίων, που πρόκειται ουσιαστικά για θυγατρική ομάδα του Κύδωνα.

Η πρόκριση ήρθε με το ισόπαλο 2-2 απέναντι τον ΣΚ.Ο. Ρεθύμνου με το «κριτήριο Βερολίνου».

Αναλυτικά η ενημέρωση του Κύδωνα αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο 25 Φλεβάρη ξεκίνησε το κύπελλο Κρήτης 2017 με τον προκριματικό γύρο. Σε αυτόν τον γύρο η αδελφή ομάδα του Κύδωνα, ο Όμιλος Φίλων Σκακιού Χανίων, αντιμετώπιζε εντός έδρας τον ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου σε νοκ-άουτ αγώνα. Ο ΣΚΟΡ κατέβηκε με ισχυρή ομάδα αποφασισμένος να περάσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μ.Ο. του ΕΛΟ της Ρεθυμνιώτικης ομάδας ήταν 1940 (!), ενώ του αξιόμαχου ΟΦΣΧ  1858. Έτσι, όλες οι παρτίδες ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και μαχητικές. Για τον ΟΦΣΧ αγωνίστηκαν – κατά σειρά σκακιέρας- ο ΙΜ Παναγιώτης Πανταβός, η Μαρία Φραγκάκη, ο Απόλλωνας Σημαντηράκης και ο Λεωνίδας Σεργάκης.

Με τελικό σκορ το ισόπαλο 2-2 ο ΟΦΣΧ προκρίθηκε με το «κριτήριο Βερολίνου», καθώς επικράτησε σε πιο «ψηλές» σκακιέρες χάρη στις νίκες του Π. Πανταβού στην 1η σκακιέρα και του Α. Σημαντηράκη στην 3η. Για τον ΣΚΟΡ έπαιξαν ο Θανάσης Σερντεδάκης, ο Γιώργος Καφετζής, ο ταλαντούχος μικρός Μιχάλης Πελαντάκης και ο Σπύρος Γιρβαλάκης. Διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Καλογερής. Οι παράγοντες- φίλαθλοι Κουβάτσος, Καζάκος, Βακάλης και Χατζηπαναγιώτου πηγαινοέρχονταν με …άγριες διαθέσεις έτοιμοι να προβούν σε έκτροπα. Ευτυχώς η νίκη του ΟΦΣΧ αποσόβησε τα χειρότερα και οι ομάδες αποχώρησαν ήσυχα!

Πέρα από τα αστεία αξίζουν ευχαριστίες και οι τέσσερις σκακιστές –και η σκακίστρια βεβαίως- που διέκοψαν το αποκριάτικο τριήμερο για να αγωνιστούν. Τώρα το κύπελλο συνεχίζεται το Σάββατο 4 Μάρτη όπου στην κλήρωση θα μπει όχι μόνο ο ΟΦΣΧ, αλλά και ο Κύδωνας που ως ομάδα Α΄ εθνικής δεν έπαιξε προκριματικό.

PantavosFragaki
Ο Πανταβός                                    Η Φραγκάκη      

SimantirakisSergakis
Ο Σημαντηράκης                                   Ο Σεργάκης

 

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana