Πρεβολαράκη: «Στόχος το Ολυμπιακό μετάλλιο»

Πολεμικές Τέχνες | 27 Σεπτεμβρίου 2022, 19:59

Για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και για το όνειρο ενός Ολυμπιακού μεταλλίου μίλησε η Μαρία Πρεβολαράκη.

KTEO Κρήτης

Η «μεγάλη κυρία» της Ελληνικής πάλης (με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων (με τη Μικτή Κόσμου) θα ολοκληρώσει μία εντυπωσιακή σεζόν, η οποία περιλαμβάνει επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Μαρία Πρεβολαράκη μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Χαρακτήρισε το 2022 επιτυχημένη χρονιά και αποκάλυψε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα επιδιώξει να κατακτήσει το μετάλλιο που λείπει από τη (μεγάλη συλλογή) της.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μαρία συγχαρητήρια κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είσαι ικανοποιημένη από την μεγάλη σου επιτυχία;

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένη που κατέκτησα ένα ακόμη μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία πριν το παγκόσμιο στην Γερμανία και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Στεναχωρήθηκα αρκετά όταν έχασα από την Αμερικανίδα στα ημιτελικά και δεν εξασφάλισα από την πρώτη μέρα μια θέση στον τελικό και ένα μετάλλιο.

Ο αγώνας για το χάλκινο ήξερα ότι θα ήταν επίσης ένας δύσκολος αγώνας γιατί και η αθλήτρια από το Εκουαδόρ ήταν μια δυνατή αντίπαλος, επομένως είμαι χαρούμενη που κέρδισα αυτόν τον αγώνα και κατάφερα να ανέβω τελικά στο βάθρο.»

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο δεν ξεκίνησες καλά, αλλά έδειξες χαρακτήρα και πήρες μια άνετη νίκη τι άλλαξε;

«Η αθλήτρια από το Εκουαδόρ είναι μια δυνατή αθλήτρια και πολύ επιθετική. Είχαμε μελετήσει με τον προπονητή μου το παιχνίδι της και ξέραμε καλά τα προτερήματα και τα μειονέκτημα της. Ξέραμε ότι είναι επιθετική και κάνει καλά μπασίματα όπως και έκανε στην αρχή του αγώνα και προηγήθηκε πολύ νωρίς με 4-0.

Στην προσπάθεια της όμως από κάτω να με τραβήξει γέφυρα εμείς γνωρίζαμε από ποια μεριά τραβάει, έκανα σωστή άμυνα και εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω πίσω και να κάνω εγώ την αντεπίθεση μου κλειδώνοντας από κάτω τα πόδια και τελειώνοντας με αυτήν την λαβή το ματς.»

Το 2022 είναι μια ονειρική χρονιά για σένα. Όπου κι αν αγωνίστηκες κατέκτησες μετάλλιο:

«Το 2022 ήταν όντως μια επιτυχημένη χρόνια για εμένα αφού κατάφερα σε όλους τους μεγάλους αγώνες που είχα να ανέβω στο βάθρο. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Πάλη, όπου κατέκτησε πολλά μετάλλια.

Ήταν μια επιτυχημένη χρόνια θεωρώ γενικά για τον αθλητισμό οπότε βλέποντας και τους συναθλητές από αλλά αγωνίσματα να φέρνουν σπουδαίες διακρίσεις αυτό παρακινεί και δίνει δύναμη στον καθένα μας για να διεκδικήσουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.»

Εξασφάλισες τη συμμετοχή σου για το Παγκόσμιο ομαδικό Κύπελλο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;

«Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμένα να βρίσκομαι την παγκόσμια ομάδα και να αγωνιστούμε ενάντια στις επτά καλύτερες χώρες του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που θα αγωνιστώ.»

Το Παρίσι είναι ο μεγάλος προορισμός και να σου επιφυλάσσει αυτό που σου λείπει; Το Ολυμπιακό μετάλλιο;

«Το Παρίσι θα είναι και ο τελευταίος μου μεγάλος στόχος και εύχομαι να κλείσει όμορφα αυτός ο κύκλος με ένα ολυμπιακό μετάλλιο που τόσα χρόνια κυνηγάω. Αρχικά εύχομαι να με κρατάει ο Θεός υγιή μέχρι τότε, να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση γιατί και αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι και όπως είπα να τελειώσει εκεί με ένα ολυμπιακό μετάλλιο ο κύκλος μου.»

Σε ποιον θέλεις να αφιερώσεις την επιτυχία σου;

«Το μετάλλιο το αφιερώνω στους χορηγούς μου η βοήθεια των οποίων είναι καθοριστική στο να μπορώ να συνεχίζω να κάνω πρωταθλητισμό και να καταφέρνω να κατακτώ μετάλλια. Επίσης το αφιερώνω στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου.»

manolikakis

Rabona ad