Πρεβολαράκη: Στόχος είναι το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες

Πολεμικές Τέχνες | 20 Ιουλίου 2021, 19:15

Για την προετοιμασία της εν' όψει Ολυμπιακών αγώνων και για τους στόχους της στο Τόκιο μίλησε η Μαρία Πρεβολαράκη.

Η Ηρακλειώτισσα (με καταγωγή από τις Μοίρες) παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναλυτικά όσα είπε στον Νίκο Λάκατα

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε. Πως βιώνεις αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή;

«Τις τελευταίες μέρες τις περνάω με πάρα πολύ προσοχή. Προσέχουμε πολύ στην προπόνηση για να μην μας τύχει κανένας τραυματισμός καθώς έχουμε φορτώσει αρκετά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και τώρα θέλει πολύ προσοχή για να μην έχουμε κανένα απρόοπτο.

Επίσης προσέχουμε πάρα πολύ για τον κορωνοϊό, αυτός είναι και ο λόγος που κοιτάμε να είμαστε απομονωμένοι σε ένα ξενοδοχείο στην Σπάρτη που δεν υπάρχει πολύς κόσμος και έχοντας στρώσει εκεί σε μια αίθουσα την παλαίστρα κάνουμε με 3 παρτενέρ την προπόνηση μας χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους.»

Πως κύλησε η προετοιμασία, πήγαν όλα καλά;

«Η μεγαλύτερη επιβάρυνση της προετοιμασίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με επιτυχία και πλέον κάνουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης ώστε να ξεκουραστεί το σώμα και στην Ολυμπιάδα να μπορεί να αποδώσει το μέγιστο. Είχαμε προσκαλέσει και δύο αθλήτριες από το εξωτερικό για να μας βοηθούσαν στην προετοιμασία μας αλλά τελευταία στιγμή μας το ακύρωσαν και πορευθήκαμε με τους παρτενέρ που ήδη έχουμε.»

Μετά τις δύο συμμετοχές σου, θεωρείς ότι είσαι πιο έτοιμη;

«Έχω την εμπειρία από δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον στην τρίτη μου συμμετοχή θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμη και πιο έμπειρη να διαχειριστώ την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Έχω δει πολλά απρόοπτα να συμβαίνουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μεγάλα φαβορί να πετάγονται εκτός μεταλλίων και αθλητές που δεν έχουν πάρει ποτέ μετάλλιο σε Παγκόσμιο και Ηπειρωτικά πρωταθλήματα να κατακτούν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Επομένως ξέρω ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.»

Μετά τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, η ψυχολογία σου έχει ανέβει; Ο στόχος είναι το μετάλλιο;

«Σίγουρα το γεγονός ότι στους τελευταίους δύο μεγάλους αγώνες πριν τους Ολυμπιακούς (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021 και παγκόσμιο κύπελλο 2020) βρέθηκα στους τελικούς, με γεμίζει με αυτοπεποίθηση και δείχνει ότι δουλεύουμε σωστά με τον προπονητή μου και οι κόποι μας αποδίδουν.

Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να δικαιωθούμε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς. Στόχος σαφώς είναι ένα μετάλλιο που ξέρω ότι είναι και πολύ κοντά. Εύχομαι να είναι η ημέρα μου και ο θεός να με αξιώσει να τα καταφέρω.»

Η Ελληνική Πάλη θα εκπροσωπηθεί με δύο αθλητές. Πως βιώνεις ότι θα συμμετάσχει κι ο Πιλίδης;

«Το γεγονός ότι θα είναι και ο Πιλιδης μαζί μας στο Τόκυο με γεμίζει με πολύ ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μαζί σου σε αυτό το ταξίδι και άλλον συναθλητή με τους ίδιους στόχους και τα ίδια όνειρα να μοιραστείς.

Το Γιώργο το γνωρίζω από μικρή ηλικία, με έχει βοηθήσει πολύ σε κοινές προετοιμασίες που είχαμε και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει εξίσου και στους Ολυμπιακούς. Ελπίζω και εγώ να μπορέσω να τον βοηθήσω έστω ψυχολογικά στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά;

«Δεν ξέρω αν λειτούργησε θετικά η αρνητικά καθώς και πέρυσι βρισκόμουν σε καλή κατάσταση και το απέδειξα λίγο αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ανυπομονούσα και ήθελα να γίνουν πέρυσι οι Αγώνες αλλά εφόσον δεν κατέστη αυτό δυνατό έπρεπε να συνεχίσουμε για ακόμη ένα χρόνο να δίνουμε κίνητρα στον εαυτό μας για να κρατήσουμε την προπόνηση μας σε αγωνιστικό επίπεδο παρότι πολλές διοργανώσεις ακυρώνονταν και γενικά υπήρχε μια αβεβαιότητα.

Καταφέραμε να περάσει όμως αυτή η χρονιά με όσο καλύτερη προετοιμασία μπορούσαμε να κάνουμε και με ότι αγώνες μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για τους ολυμπιακούς Αγώνες.»

Rabona ad