Πρεβολαράκη: «Μεγάλος μου στόχος ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

Πολεμικές Τέχνες | 16 Νοεμβρίου 2022, 19:11

Η Μαρία Πρεβολαράκη φιγουράρει στη 2η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και μιλά για τον μεγάλο στόχο ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

KTEO Κρήτης

Η Μαρία Πρεβολαράκη φιγουράρει στη 2η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο τελικό ράκινγκ για το 2022, επίδοση που αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην καριέρα της και θα λάβει ως έπαθλο 3.000 δολάρια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης.

2η στον κόσμο για το 2022 η Μαρία Πρεβολαράκη

Η «μεγάλη κυρία» της Ελληνικής πάλης (με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου) μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.gr (συγκεκριμένα στην ενότητα GWomen) και στην Πηνελόπη Γκιώνη. Αναλυτικά όσα είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι σε εμάς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη αλλά σίγουρα δείχνει την σταθερότητα ενός αθλητή στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς.

Οπότε είμαι ικανοποιημένη που όλη την χρόνια ήμουν σταθερά στο βάθρο στις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό αποτυπώνεται και με τη θέση μου στο No2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν με ενδιαφέρει να κυνηγήσω τις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να ανέβω στο No1 γι’ αυτό συνήθως και δεν συμμετέχω στα τουρνουά που δίνουν βαθμούς για το ράνκινγκ.

Στόχος μου είναι να καταφέρνω να κατακτώ μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, γιατί αυτά είναι που μετράνε. Αν η παγκόσμια κατάταξη έδινε εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σαφώς θα με ενδιέφερε να το κυνηγήσω.

Ο στόχος μου είναι να πάρω την πρόκριση του χρόνου από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου δίνονται τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους πέντε πρώτους κάθε κατηγορίας. Οπότε ο στόχος μου είναι το Παγκόσμιο, όχι η κατάταξη. Φέτος ευτυχώς δεν είχα κάποιον τραυματισμό όπως πέρυσι, που να με άφησαν πίσω.

Ήμουν υγιής και αυτό είναι το πιο σημαντικό.Έτσι κατάφερα να κάνω δύο πολύ καλές και δυνατές προετοιμασίες στο εξωτερικό που με βοήθησαν πάρα πολύ και επίσης δούλεψα αρκετά με τον προπονητή μου (Μοησέν Παριγέι) δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο να δουλεύουμε ξεχωριστά πάνω στο παιχνίδι της κάθε αθλήτριας, από τις βασικές αντιπάλους μου.

Έτσι σε κάποια παιχνίδια, ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κέρδισα με σωστή τακτική την οποία ακολουθούσαμε στις προπονήσεις και μας βγήκε πολύ καλά και στους αγώνες. Αυτά νομίζω με βοήθησαν και είχα μια επιτυχημένη χρόνια φέτος.

Το 2021 ολοκληρώθηκε με μια πολύ κακή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν πολύ απογοητευτικό για μένα. Νομίζω ότι αυτό με πείσμωσε και είχα μια επιτυχημένη χρόνια το 2022.

Το 2023 θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και ελπίζω να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες αλλά όπως ανέφερα ξανά ο μεγάλος μου στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και για εκεί θα δώσουμε έμφαση.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα τουρνουά που θα συμμετέχω θα είναι κυρίως τεστ για μένα εν όψει του Παγκόσμιου και δεν θα τα θέσω ως στόχους.

Ο μεγάλος μου στόχος είναι σίγουρα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο το οποίο κυνηγάω τόσα χρόνια και το 2024 θα είναι η τελευταία μου ευκαιρία για να καταφέρω να το κατακτήσω καθώς έχω αποφασίσει μετά να σταματήσω τον πρωταθλητισμό.

Εύχομαι αρχικά να καταφέρω να προκριθώ στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες για μένα καθώς και η πρόκριση είναι ένα δύσκολο κομμάτι ειδικά στο άθλημα μας που προκρίνονται μόνο 16 αθλητές.

Αφού κατοχυρώσω την συμμετοχή μου, να καταφέρω να κατακτήσω ένα μετάλλιο και να κλείσω όμορφα την καριέρα μου χωρίς να μου έχει μείνει απωθημένο.»

manolikakis

Rabona ad