Πρεμιέρα επί αμερικανικού εδάφους για την Δήμητρα Γναφάκη

Στίβος | 23 Μαρτίου 2017, 19:40

Τον 1ο της αγώνα επί αμερικανικού εδάφους θα δώσει το Σαββατοκύριακο, στο Σαν Αντόνιο, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Δήμητρα Γναφάκη.

Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια νεανίδων βρίσκεται (για τα επόμενα τέσσερα χρόνια) στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο με υποτροφία από το πανεπιστήμιο Άκρον (Οχάιο).

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά την σεζόν στον ανοιχτό στίβο, στον Σαν Αντόνιο. Επίσης θα μετάσχει και στα Texas Relays την επόμενη εβδομάδα.

Η Γναφάκη “σκαρφάλωσε” πέρυσι στην 10η θέση παγκοσμίως, ενώ η επίδοση 58.48 που έκανε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στα 400 μέτρα με εμπόδια της άνοιξε πόρτες στο NCAA.

Η Χανιώτισσα αθλήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα Sportsfeed για την πρεμιέρα στο αγώνισμα των εμποδίων:

«Ξημερώματα Παρασκευής πετάμε για Τέξας και Σαν Αντόνιο, όπου θα τρέξω την πρώτη κούρσα στα 400μ. με εμπόδια και σκυτάλη. Εκεί θα παραμείνουμε και για προετοιμασία μιας εβδομάδας και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστώ στους αγώνες των Relays πάλι στα 400μ. εμπόδια.

Θα συμμετέχουμε σαν τεστ στον αγώνα, άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ήταν να τρέξω στα 400μ. για πρώτη φορά, αλλά η προπονήτρια μου αποφάσισε πως είναι καλύτερα να αρχίσω στα 400μ. εμπόδια για να αποκτάω εμπειρίες, μιας και πέρυσι έτρεξα ελάχιστες φορές.»

karta antonis garden