Πουρλιοτόπουλος: Πάμε σε Βόρειο και Νότιο όμιλο στη SL2

Super League 1 1 Ιουνίου 2021, 20:02

Ο διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησε για το πλάνο που υπάρχει ως προς τη Super League 2 με τη συμμετοχή και των Β' ομάδων των "μεγάλων" της Super League 1.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας παραχώρησε συνέντευξη το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM 107,4 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Full Επίθεση“, στην οποία αναφέρθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στη “φουρνιά” των νεαρών ποδοσφαιριστών που έπαιξαν φέτος στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ εστίασε και στις Β’ ομάδες (που είναι προ των πυλών) λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πλέον, ελπίζω στην οριστικοποίηση της παρουσίας Β ομάδων στην SL2. θα ό,τι πιο καινοτόμο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.»

Στο θέμα της Super League 2 επεκτάθηκε περισσότερο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις…

Για το που βρίσκεται το θέμα αυτό: «Θα πρέπει όλοι οι θεσμοί να το συζητήσουμε. Είμαστε όλοι θετικοί. Ο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια έφερνε αυτό το θέμα στην ατζέντα. Η κάλυψη του μεταβατικού σταδίου από το πρωτάθλημα νέων μέχρι την πρώτη ομάδα, έπρεπε να γίνει.

Θα πρέπει να μπουν κανόνες για όλες τις ομάδες έτσι ώστε οι ομάδες που θα έχουν Β ομάδα να δουν τους παίκτες τους να ανταγωνίζονται απέναντι σε άνδρες. Θα πρέπει να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες νεαρούς παίκτες, διότι από αυτό θα επωφεληθούν όλοι.»

Για το πλάνο του πρωταθλήματος: «Αναμένεται να πάμε σε Βόρειο και Νότιο όμιλο στη SL2, με Β ομάδες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι Β ομάδες δεν έχουν δικαίωμα ανόδου στη SL1. Μπορούν όμως να υποβιβαστούν.

Οι ομάδες Β έχουν ηλικιακό όριο. Θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους παίκτες κάτω των 23, αλλά και 5 ανεξαρτήτου ηλικίας. Θα έχει το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ να στείλει παίκτη του στη Β’ ομάδα, ανεξαρτήτου ηλικίας, αν το θέλει, για να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Αντίστοιχα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει παίκτη από τον ΠΑΟΚ Β’ και να τον χρησιμοποιήσει στη SL1. Οι υπόλοιπες ομάδες SL1 μπορούν να βάλουν την Β ομάδα τους στην τρίτη κατηγορία. Ως ΠΑΟΚ, θέλουμε να πάμε σε δυο ομίλους της SL2 για να μεγαλώσει η δεξαμενή ομάδων που θα είναι σε αυτή την κατηγορία και θα παλεύουν για την SL1.

Υπάρχουν πρωταθλήματα στην Ευρώπη που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και θα πρέπει να δούμε το ποιο μοντέλο μπορούμε να εφαρμόσουμε, με κανόνες που θα τηρούνται. Θα μπουν κανόνες για τις ηλικίες των παικτών όλων των ομάδων, αλλά και για τους ξένους.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Πέλκας και ο Χατζηστραβός είχαν αργή σωματική ανάπτυξη. Αυτά τα παιδιά, υπήρχαν στιγμές που δεν είχαν θέση στη μεγάλη ομάδα αλλά και δεν “χωρούσαν” στη Κ19. Δίναμε παιδιά σε άλλες ομάδες που από τον Ιανουάριο και μετά δεν τα χρησιμοποιούσαν διότι δεν ξέρανε αν θα τα έχουν την επόμενη χρονιά, οπότε προτιμούσαν τα δικά τους παιδιά.»

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad