Πονηράκος: Φέτος καλή πορεία και του χρόνου… άνοδος!

Χανιά | 11 Δεκεμβρίου 2016, 13:06

Πολύ σημαντικές δηλώσεις γίνονται από τον Στάθη Πονηράκο στο athlitiko. Το "δεξί χέρι" του προέδρου του Κισσαμικού, Αντώνη Ροκάκη και β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ μιλά για πρώτη φορά μετά την ενασχόλησή του με τα διοικητικά της ομάδας θέτοντας τους στόχους σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο για το επόμενο διάστημα.

planakis

Ο κ. Πονηράκος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε πολλά θέματα που απασχολούν τον Κισσαμικό, μιλώντας με πολύ καλά λόγια για τον Αντ. Ροκάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως έναν άνθρωπο με εξαιρετικές ιδέες, τονίζοντας παρόλα αυτά ότι χρειάζεται στήριξη και ειδικότερα από την πλευρά του φίλαθλου κόσμου. Εντύπωση προκαλούν οι επισημάνσεις του σχετικά με τον αγωνιστικό στόχο, σημειώνοντας ότι την επόμενη χρονιά ο Κισσαμικός σκοπεύει να “χτυπήσει” την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, λέγοντας ότι τόσο πέρυσι όσο και φέτος η ομάδα “μαθαίνει”.

Να σημειωθεί με την ευκαιρία το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η οικογένεια του κ. Πονηράκου, κάτι το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία της συζύγου του, κας Όλγας Μπαζάκα-Πονηράκου, η οποία συνδράμει χρόνια στην προσπάθεια της ογκολογικής μονάδας “ΕΛΠΙΔΑ”.

kissamikos elpida1

Από την περσινή επίσκεψη των παικτών του Κισσαμικού στην ογκολογική μονάδα “Ελπίδα”.

Μάλιστα, κατόπιν δικών της πρωτοβουλιών, η ομάδα του Κισσαμικού πραγματοποιεί κάθε χρόνο επισκέψεις, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να μοιράζουν δώρα.

Ακολουθεί η συνέντευξη από τον κ. Πονηράκο:

Κύριε Πονηράκο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι παρακολουθείτε πολύ στενά από πέρσι τον Κισσαμικό, δίνοντας σε όλα τα παιχνίδια το παρών είτε μέσα είτε έξω. Συνεχίζετε και φέτος;

Πάντοτε έξω και… λίγο μέσα! Εχω αναλάβει το… υπουργείο εξωτερικών! Το σημαντικό όμως είναι να έρθουν και άλλα άτομα στην ομάδα και πιο πολύ ο κόσμος, τον έχουμε πιο πολύ ανάγκη. Εμείς έχουμε καθίσει δίπλα στον Αντώνη (Ροκάκη) και προσωπικά θα είμαι δίπλα στον πρόεδρο, δίπλα στην ομάδα, αλλά το σημαντικό όμως είναι να έχουμε κόσμο που θα εμψυχώνει τα παιδιά. Τα άλλα, τα κάνουμε εμείς.

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Κισσαμικού έχει μία σοβαρή υπόσταση ως διοίκηση, με τον δικό σας ρόλο να είναι επίσης σημαντικός. Πώς κρίνετε τη δική σας διοικητική δράση στην ομάδα;

Η ιδέα του προέδρου να κάνει αυτή την ομάδα και να δημιουργήσει το μοντέλο που έχει φτιάξει ήταν αυτό το οποίο με κέρδισε. Ο πρόεδρος με κέρδισε πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπος, αλλά και σαν επιχειρηματίας. Οι ιδέες του είναι εξαιρετικές. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να βρει αρωγούς κι άλλους ανθρώπους για να βοηθήσουν. Οχι μόνο στον Κισσαμικό, αλλά στα Χανιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πιστεύω ότι με περισσότερη επιμονή θα πάνε όλα καλύτερα.

Rokakis

Ο κ. Πονηράκος με το κόκκινο μπουφάν και κάτω η σύζυγος του, κα Μπαζάκα-Πονηράκου, μαζί με τους κ.κ. Ροκάκη και Χανιωτάκη.

Αγωνιστικός στόχος για την ομάδα ποιος θεωρείτε πως είναι; Αλλά και διοικητικά, πού στοχεύετε;

Αγωνιστικός στόχος είναι πάντα μια αξιοπρεπής και καλή πορεία στη Β’ Εθνική και του χρόνου να “χτυπήσουμε” κάτι παραπάνω! Γι’ αυτό να ‘στε σίγουροι.

Θα μπορούσε να μπει η ομάδα στη διαδικασία να κυνηγήσει άνοδο δηλαδή ενδεχομένως;

Ναι! Μαθαίνουμε. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις, να έχεις εμπειρία. Πέρσι μάθαμε και φέτος θα μάθουμε και του χρόνου θα είναι μια χρονιά που θα τη “χτυπήσουμε” πολύ πιο σημαντικά και θα είναι κιόλας μια χρονιά ήρεμη, γιατί φέτος είναι αρκετά δύσκολη για όλους μας.

Πώς θα περιγράφατε τον κ. Ροκάκη σαν πρόεδρο και ο οποίος έχει δώσει πολλά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα…

Είναι ο ιδανικός ο οποίος θα μπορούσε να βρει μια ομάδα. Αλλά θέλει υποστήριξη. Και υποστήριξη θέλει απ’ τον κόσμο. Είναι σημαντικό αυτό. Ενας άνθρωπος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τόσα πράγματα όσα θα έκανε αν είχε την υποστήριξη του κόσμου. Αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει σαφές. Το “κακό” δεν είναι να μην τον βοηθήσεις, αλλά άμα διώξεις έναν Ροκάκη ή έναν οποιονδήποτε που είναι σαν τον Ροκάκη είναι μια μεγάλη απώλεια, γιατί έτσι κάποιοι μελλοντικοί άνθρωποι που θα είναι στο ίδιο στυλ δε νομίζω ότι θα ξαναπροσπαθήσουν… Αποθαρρύνεις ανθρώπους.

Γνωρίζουμε επίσης ότι είσαστε γνώστης του ποδοσφαίρου. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα είναι μια δύσκολη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί γιατί δεν είχαν γίνει καλές ενέργειες από πέρσι. Αν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα θα είχαν βρεθεί οι λύσεις. Δεν έγινε καλή προετοιμασία στη Λίγκα, οπότε φτάσαμε αναγκαστικά σε αυτό το σημείο. Τώρα, σιγά-σιγά, πάμε να το φέρουμε σε μια ευθεία, αλλά και πάλι το κύριο είναι να υπάρχει συμμετοχή. Δεν είμαστε μόνοι μας, είναι πολλοί που πρέπει να συμμετέχουν. Παλεύουμε. Θα πάνε όλα καλά πιστεύω.

karta antonis garden
/psiloritischania