Πολύ δυνατά για …Α1 το Ηράκλειο!

Μπάσκετ 26 Αυγούστου 2016, 17:54

Το Ηράκλειο κατέθεσε πλήρη φάκελο για να λάβει υποψηφιότητα στη διαδικασία επιλογής (μέσω wild card) για την κάλυψη της "χηρεύουσας" θέσης στο νέο πρωτάθλημα της Α1.

Μια θέση που έμεινε κενή λόγω της αδυναμίας να παίξει στο νέο πρωτάθλημα η Κηφισιά. Πανιώνιος, Δόξα Λευκάδας, Αρκαδικός, Παγκράτι, Ηρακλής και Εθνικός είναι επίσης οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση αυτή.

Μετά την κατάθεση φακέλου, το Ηράκλειο εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

“Tο ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατέθεσε φάκελο για την Α1
 
Με τη στήριξη των Αρχών της πόλης, του Εμπορικού κόσμου, των αθλητών και των πολιτών του Ηρακλείου, το σωματείο «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 26/8, ανταποκρινόμενο την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, φάκελο υποψηφιότητας ειδικής αδειοδότησης για την Α1 Εθνική κατηγορία. 
 
Το πρωί της Παρασκευής η Επιτροπή Μπάσκετ μετέβη στην Αθήνα και κατέθεσε πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Αδειοδότησης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κορυφαίους παράγοντες της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ. 
 
Για την κάλυψη της κενής θέσης, όπως αυτή προέκυψε μετά την αποχώρηση από την Α1 της Κηφισιάς έχουν προσκληθεί ακόμη η ΚΑΕ Αρκαδικός, η ΚΑΕ Καβάλας, τα αθλητικά σωματεία Γ.Σ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Α.Ε. Δόξα Λευκάδας και Α.Ο. Παγκρατίου. 
 
Με την ευχή όλων να επιλεγεί ο φάκελος του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», και με δεδομένα 
 
το ισχυρό όνομα του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ στον ελληνικό χώρο ως ένα σωματείο υπόδειγμα 
τις εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις στα δύο Αοράκια,  
το αγωνιστικό επίπεδο των Ηρακλειωτών παικτών που θέλουν να αγωνιστούν σε μεγάλη κατηγορία 
τον φίλαθλο κόσμο της πόλης που ζητάει να παρακολουθήσει μπάσκετ υψηλού επιπέδου 
*H οριστική απόφαση αναμένεται από την ΕΟΚ στις 6/9
 
Η Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζει σε επιστολή του ότι στηρίζει την προσπάθεια για την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία, δηλώνοντας ότι το σωματείο μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας και θα σταθεί δίπλα σε πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία.
 
Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Βαρδαβάς, βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας, για την κατάθεση υποψηφιότητας στην κορυφαία κατηγορία και εξηγεί ότι το προφίλ της ομάδας, η δυναμική της πόλης, η ιστορία της στο άθλημα, οι άρτιες εγκαταστάσεις και η στήριξη φορέων όπως ο Δήμος Ηρακλείου, συνιστούν εγγύηση ότι το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. αποτελεί μια επιλογή που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της κορυφαίας κατηγορίας και θα οδηγήσει στην περεταίρω διάδοση του αθλήματος στην Κρήτη.  
 
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης Μανόλης, στηρίζει την υποψηφιότητα του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει στην επιτυχημένη παρουσία στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.  
 
Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ευχαριστεί θερμά τις Αρχές ,τις Επιχειρήσεις, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και όλους αυτούς που εκφράζουν με τον δικό του τρόπο ο καθένας, την πεποίθηση τους ότι το ΗΡΑΚΛΕΙΟ πρέπει να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ για το καλό του Αθλητισμού και της Νέας γενιάς.”
 
Οι πληροφορίες πάντως του athlitiko.gr αναφέρουν ότι το Ηράκλειο έχει αρκετές πιθανότητες ώστε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Ασχέτως, αν στο περυσινό πρωτάθλημα έπαιζε στη Β’ Εθνική!
karta antonis garden