Ποιος είναι ο Γιάννης Στόιτσος των 5 γκολ στην πρεμιέρα της Β’ ΕΠΣΧ

Νέοι Μινωταύρου Face Control | 24 Οκτωβρίου 2022, 11:55

Ο Γιάννης Στόιτσος ξεχώρισε για την ομάδα των Νέων Μινώταυρου στην πρεμιέρα της Β’ κατηγορίας, σημειώνοντας ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… πέντε (από τα επτά της ομάδας του) γκολ σε βάρος του Χάλη.

«Ολοι μαζί συνέβαλαν» τονίζει ο νεαρός ποδοσφαιριστής που δεν είναι ούτε 18 ετών. «Γεννήθηκα την 1η Δεκεμβρίου 2004 και από μικρό παιδί ήμουν στις ακαδημίες του Μινώταυρου. Επειτα προχώρησα στην πρώτη ομάδα αλλά λόγω διαβάσματος και πανελληνίων την σταμάτησα. Φέτος ξανάρχισα στους Νέους» τονίζει στη συνέντευξη του στο athlitiko.

Γιάννη, εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με πέντε δικά σου γκολ στο πρώτο παιχνίδι για την ομάδα σου απέναντι στον Χάλη. Το περίμενες;

Ολη η ομάδα μπήκε στο γήπεδο με το δεξί. Ενα ιδανικό ξεκίνημα, καθώς ο κάθε βαθμός είμαι σημαντικός. Τα γκολ που μπήκαν από την ομάδα μας ήταν έπειτα από συνεργασίες. Ολοι μαζί συνέβαλαν… Εννοείται το ότι πέτυχα 5 γκολ δεν είναι κάτι που περίμενα, ωστόσο με κάνει αρκετά χαρούμενο και ευελπιστώ να συνεχίσω έτσι.

Ποιος είναι ο φετινός σας στόχος όταν άλλωστε πρόκειται και για την πρώτη παρουσία της ομάδας σας στην ιστορία της στην Β’ κατηγορία.

Στόχος μας είναι να παίζουμε απλό και όμορφο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι νωρίς να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα για το πού θα φτάσει η ομάδα, καθώς η νέα κατηγορία συνεπάγεται με νέες ομάδες. Ετσι, στόχος είναι να βγει στο γήπεδο όλη η όρεξη και η δουλειά που έχει δώσει και δίνει η ομάδα στις προπονήσεις.

Αρχίζεις να σκέφτεσαι από τώρα τον… τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα;

Τα 5 γκολ ενάντια στον Χάλη μου δίνουν ένα προβάδισμα. Δεν θα έλεγα ότι είναι ο κύριος μου στόχος, παρόλα αυτά αν μπορέσω να το καταφέρω θα είναι κάτι που θα ικανοποιήσει τόσο εμένα όσο και την ομάδα που έχουμε.

Ποιος είναι ο στόχος σου μέσα από το ποδόσφαιρο, μιας και αποτελείς γέννημα-θρέμμα του Μινώταυρου. Τι θα ‘θελες να πετύχεις στο ποδόσφαιρο;

Οπως σας είπα, είχα σταματήσει για μεγάλο διάστημα το ποδόσφαιρο λόγω διαβάσματος. Ετσι, έδωσα πανελλήνιες και πέρασα σε μια σχολή. Σαφώς και επειδή αγαπώ πολύ την ομάδα μου επέστρεψα ξανά χωρίς δεύτερη σκέψη. Οταν έρθει η ώρα ανάλογα και με την πόλη που θα βρίσκομαι θα πάρω την απόφαση σχετικά με τη συνέχεια ή μη με το ποδόσφαιρο.

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας; Μπορείς να εκτιμήσεις ποιες ομάδες θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν;

Το φετινό πρωτάθλημα φαίνεται ανταγωνιστικό, καθώς πολλές ομάδες δείχνουν ότι επιθυμούν την άνοδο. Αυτό με χαροποιεί διότι υπάρχει ανταγωνισμός και όλοι παλεύουν γι’ αυτό με αποτέλεσμα να βλέπουμε όμορφα παιχνίδια. Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμήσω ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Σε όλες ωστόσο εύχομαι καλή αρχή με υγεία και χωρίς τραυματισμούς…

Rabona ad